Home » Blog » Voeding » Wat zegt Human Design over voeding?
Wat zegt Human Design over voeding

Wat zegt Human Design over voeding?

door | 16 sep, 2022 | Voeding

Tijdens mijn online trainingen en 1-1 coaching maak ik gebruik van Human Design om jou te helpen weer grip op je voeding te krijgen. Grip op je eetbuien en grip op het emotie-eten dat je zo parten speelt. Maar wat zegt Human Design eigenlijk over voeding? Dat is wel interessant om te weten, toch?

Niet de wát, maar de hóe is waar het om draait binnen Human Design

Het gaat er binnen HD niet echt om wát je eet, maar meer om de manier wáárop je eet. Dus hóe je eet. Echter, dat betekent niet dat het helemaal niet uit maakt wát je eet, want uiteraard is gezonde voeding wel aan te raden.

Volgens Human Design is voeding de meest concrete informatie die je in je lichaam kunt stoppen. Het zorgt ervoor dat jij je op je best voelt of juist niet. Heb je je weleens gerealiseerd dat alles wat je eet, jou vormt tot wie je bent? Denk maar aan de quote ‘Garbage in, is garbage out’. Oftewel, als jij je zelf vol stopt met ‘rommel’, dan word je op den duur ook ‘rommel’. Datgene wat je eet, zorgt ervoor dat je dichter bij je zelf kunt komen of dat je juist verder van je zelf afraakt.

Gezonde voeding dus!

Human Design geeft aan dat als je teveel suiker, alcohol, zout, cafeïne en andere stimulerende middelen tot je neemt, je niet goed gebruik kunt maken van jouw design. Je bent dan niet in staat om de juiste keuzes te maken als het om voeding gaat (of welke andere keuze dan ook). Daarnaast geeft Human Design jou een andere benadering van voeding dan je tot nu toe gewend bent. Iedereen is anders en iedereen heeft daarom ook iets anders nodig. Human Design leert je om vanuit je lichaam voedingskeuzes te maken. Je kunt beter met je lichaam keuzes maken als je in de basis zo natuurlijk mogelijk eet. Gezonde voeding zorgt ervoor dat er geen ‘rommel’ meer op de weg ligt tussen jou en je lichaam.

Voeding is de sterkste conditionering die er is – aldus Human Design

Volgens de grondlegger van Human Design is voeding de sterkste conditionering de wij hebben. We zijn (allemaal!) heel erg geconditioneerd als het om voeding gaat en we maken voortdurende keuzes vanuit ons hoofd.
Grote kans dat ook jij voortdurend nadenkt over de voeding keuzes die je maakt, terwijl dat juist een tweede natuur van je zou mogen zijn. En het zou je zeker géén discipline en wilskracht moeten kosten.

Stop met nadenken, start met voelen

Elke keer als je weer flink aan het nadenken bent over wat je zou moeten horen of wat je niet zou mogen eten, kost dat je enorm veel energie en raakt je spreekwoordelijke batterij leeg. Hoe minder energie jij verspilt met nadenken over wat wel/niet gezond of wat je wel/niet mag eten, des te meer energie houd je over om je ontwikkelen op andere gebieden. Het wordt dan onder andere makkelijker om bij je emoties te komen, waardoor je ze niet hoeft weg te eten….

Hoe nu verder?

Wil je ervaren hoe het is om vanuit je lichaam te kunnen kiezen welke voeding bij je past en wil je dus je eigen Human Design experiment hierin beginnen? Dan raad ik je allereerst aan om alles, maar dan ook écht alles, wat je tot nu toe hebt geleerd, gelezen, gehoord en gezien over voeding, gezonde eetkeuzes, diëten etc los te laten.

Ben je daartoe bereid? Mooi! Want dat is de eerste stap om alle informatie en ruis tussen jou en je lichaam te verwijderen. En zo kom je er stap voor stap weer achter wat jij zelf nodig hebt. Weet je, je hebt al lang genoeg de antwoorden buiten jezelf proberen te vinden, terwijl het antwoord ín jou zit! Your body knows…. En Human Design kan jou dat laten zien.

Food by your Design

Zorg dus voor een informatie detox als het gaat om voeding, gezond eten etc en zet jezelf op de wachtlijst voor de Food by your Design training. In deze training neem ik je stap voor stap aan de hand mee om inzicht te krijgen in jouw (vr)eetpatroon, zodat je kunt stoppen met eetbuien en emotie-eten. Mét behulp van Human Design uiteraard! Er zal een wereld voor je open gaan.

P.S. Over dit onderwerp nam ik ook een podcastaflevering op. Luister je mee? Leuk!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

Dit doet de juiste voeding met je

Dit doet de juiste voeding met je

Heel graag deel ik het succesverhaal van Susan met je. Susan is moeder van 2 kinderen en zij is veel te zwaar. Ze wil afvallen, want haar gewicht heeft effect op haar gezondheid. Er moet écht iets gebeuren. Dus Susan kwam bij mij.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin