Home » Blog » Voeding » Voeding waar je blij van wordt
voeding waar je blij van wordt

Voeding waar je blij van wordt

door | 29 mrt, 2022 | Voeding

Wist je al dat er voeding is waar je blij van wordt? Hoe heerlijk zou dat zijn, als je weet welk voedsel je blij maakt!? Hoe blijer je bent, des te minder kans op eetbuien of overeten, toch?

Voeding waar je blij van wordt

Laatst raakte ik raakte geïnspireerd door een artikel dat ik las en dat ging dus over voeding waar je blij van wordt. Nu word ik over het algemeen heel blij als ik iets lees over voeding waar je blij van wordt, maar dit artikel voelde dubbel.

Allereerst vond ik dat ze de spreekwoordelijke plank geheel hadden misgeslagen. Aan de andere kan vond ik de informatie die ze deelden ook heel waardevol, maar dan wel op een andere manier ingezet.

Feel good stofjes

Dit artikel liet zien welke voedingsmiddelen je kunt eten om je goed door te voelen. Dat zou komen door de stofjes die er in zitten, zoals tryptofaan, serotonine, magnesium en kalium. Allemaal stofjes die een ontspannende, rustgevende of stress verminderende werking hebben. Klink goed nietwaar? Alleen, en daar wrong bij mij de spreekwoordelijke schoen, zij gaven aan ‘eet dit als je je onrustig of verdrietig voelt’ dan ga je je beter voelen.

Nu staat in dat lijstje onder andere bleekselderij. Nou, je gaat mij niet wijsmaken dat als je hoog in je emotie zit en niet lekker in je vel dat op dat moment bleekselderij je gaat redden…. Ik snap heel goed dat je dan liever naar een gevulde koek of M&M’s grijpt dan zo’n groene stengel. Toch?

Voeg het eens wat vaker toe

Maarrrrrr! Laten we eerlijk zijn, als je er nu voor zorgt dat je gedurende de week wel eens wat vaker bleekselderij eet of één van de andere voedingsmiddelen die in het rijtje staat (ik deel hieronder een overzichtje), dan krijg je dus wel meer ‘feel good stofjes’ binnen. En dat zou er weleens heel goed voor kunnen zorgen dat je minder snel gaat snoepen of een eetbui hebt omdat je narrig in je vel zit.

Dit zijn de voedingsmiddelen die bekend staan dat ze goed voor je stemming en humeur zijn:

Bleekselderij
Honing
Bananen
Chocolade (>70% cacao)
Rauwe noten

 

Eet dit bij hartige trek!

Graag voeg ik aan dit lijstje nog wortel doe. Wortel groeit in de grond en is daarmee ‘aardend voedsel’. En dat kun je heel goed gebruiken als je merkt dat lekkere trek bij jou hartige trek betekent. Dus als je vooral behoefte hebt aan zout en hartige snacks.

Trek in zout en hartig is een teken dat je minder goed geaard bent in je lichaam. Je bent het contact met je lichaam (een beetje) ‘kwijt’. De beste oplossing daarvoor is natuurlijk om te gaan voelen wat er in je lichaam speelt, welke sensaties je voelt. En om je daarmee, door middel van voeding, te helpen, raad ik je aan om wat vaker wortel te eten.

Uiteraard maakte ik hier ook een podcastaflevering over. Daarin vertel ik je nog veel meer over dit interessante onderwerp. Luister je mee?

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

Dit doet de juiste voeding met je

Dit doet de juiste voeding met je

Heel graag deel ik het succesverhaal van Susan met je. Susan is moeder van 2 kinderen en zij is veel te zwaar. Ze wil afvallen, want haar gewicht heeft effect op haar gezondheid. Er moet écht iets gebeuren. Dus Susan kwam bij mij.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin