Home » Blog » Voeding » Snickers is gewoon gadgeteten
snickers is gewoon gadgeteten

Snickers is gewoon gadgeteten

door | 30 aug, 2022 | Voeding

Anne is een vlotte vijftiger als ze bij mij start met 1-1 coaching. Tijdens onze eerste sessie kwam ze er al achter dat het eigenlijk helemaal niet gaat om het eten zelf, maar vooral om de laag die er onder ligt. Want ze wist heus wel wat gezonde voeding is. Maar wat is dan toch die reden dat ze dan toch naar die zak engelse drop grijpt in plaats van een appel?

 

Snickers is gewoon gadgeteten

Gaandeweg ons eerste gesprek zei ze opeens ‘Jaja, ik weet het ook wel, want snickers is ook gewoon gadgeteten’. En daar heeft ze helemaal gelijk in! Snickers is ook gewoon gadgeteten, een accessoire binnen je voedingspatroon. Net als M&M’s, een magnum, een stuk taart of zak snoep overigens.
Deze uitsprak gaf haar zo’n mooi inzicht! Het werd haar gelijk een stuk duidelijker hoe ze met haar voeding omging.
En met dit blog hoop ik dat jij dat ook zo gaat zien, dat al die lekkere dingen die eigenlijk op je ‘verboden lijst’ staan, gadgeteten is. Net als de dingen die je niet van jezelf mag eten omdat dat niet binnen je dieet mindset past.

 

Stel je eens een huis voor

Even een vergelijking. Stel… zie je eens een huis voor je. En dat huis is opgebouwd uit een fundering, de muren en een dak. Binnenin het huis heb je diverse ruimtes met bijvoorbeeld de keuken, een badkamer en je slaapkamer met je bed. Dit is je basis. Deze structuur heb je nodig om droog te kunnen wonen, te kunnen leven, eten en slapen, om je veilig te voelen.

 

Aangename accessoires & gadgets

Het leven in dit huis wordt aangenamer gemaakt door de accessoires en ‘gadgets’ in je huis. Denk aan bijvoorbeeld de fijne kussens op de bank waar je je in kunt nestelen, het mooi kleed op de vloer wat zo lekker warm is aan je voeten, de TV om fijne series op te zien en het schilderij aan de muur of uitvergrote foto van je kinderen waar je zo graag naar kijkt. Je maakt hier niet meerdere keren per dag gebruik van, maar het is wel fijn dat ze er zijn.

 

De basis in jouw voedingspatroon

Zo zie ik dat ook met voeding. De basis van je voeding (je huis!) heb je nodig om van te kunnen leven, om alle processen in je lichaam goed te laten verlopen. Maar ook om je energiek te voelen en om lekker in je vel te zitten. Denk hierbij aan veel groenten, fruit, gezonde vetten en voldoende eiwitten. Dit zijn je fundering, muren en dak van jouw huis! Dit is jouw basis, jouw structuur in je voedingspatroon. Dit zijn de voedingsmiddelen waar je het meeste van eet. En waarvan je heerlijk gezonde gerechten maakt: oftewel, je spreekwoordelijke bank, tafel, stoelen, bed etc.

 

Natuurlijk is er ook ruimte voor gadgeteten

Daarnaast heb je dan je gadgeteten. Zie dit gadgeteten als de accessoires in je huis en dus in je voeding. Het zijn die voedingsmiddelen die je leven zo nu en dan wat extra’s geven, om nog iets meer van te genieten. Maar waar je niet iedere dag gebruik van maakt. Dit is ook het eten dat binnen de 20% valt als we het hebben over de 80/20 regel.

 

80/20 regel

Door snoep, koek, ijs, chips etc op deze manier te zien en binnen je 80/20 regel in te passen, is het ook makkelijker om er van te genieten. Om het niet als verboden te zien en om het van je ‘zwarte lijst’ af te halen. Net als de accessoires in jouw huis, is gadgeteten iets extra’s om je leven zo nu en dan nóg leuker te maken.

Ga er maar eens mee experimenteren om op deze manier met koek, taart, chips etc om te gaan. De podcastaflevering die ik hierover opnam, is trouwens ook heel leuk! Die geeft je nog meer inzichten. Ook beluisteren? Klik dan op deze link.

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin