Bij elke klant die bij mij komt om van haar emotie-eten af te komen, raadpleeg ik haar Human Design chart. Waarom? Omdat mij dat heel veel informatie geeft over hoe iemand in elkaar steekt, hoe zij op natuurlijke wijze met haar emoties om zou mogen gaan, wat de juiste manier van eten is en nog veel meer. Allemaal aspecten die mij én de klant dus inzichten geven welk pad we het beste kunnen inslaan om het emotie-eten tot het verleden te laten behoren.

Emotionele autoriteit of niet?

Door je Human Design chart te bestuderen kom je er zelf ook achter welke stappen je kunt zetten om met emotie-eten om te gaan. Wat zegt Human Design zoal over jou?
Er zit bijvoorbeeld een verschil in of je een emotionele autoriteit hebt of niet. Heb je een emotionele autoriteit, wees je er dan op bedacht dat emoties je plots en zonder aanleiding kunnen overvallen. Dit is bij ongeveer 50% van de mensen het geval. Bij de andere helft speelt dat dus niet. Behoor je tot deze 2e groep, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je emoties van anderen op pikt. Die zijn dan dus niet van jou. Zonde dus als je je daardoor tot een eetbui laat ‘verleiden’.

Heb jij ook dit kanaal?

Ook zijn er verschillende kanalen die ook voor schommelingen in je emoties kunnen zorgen. Bijvoorbeeld kanaal 06-59 (zie ook de afbeelding hierboven waar je dat kanaal op je chart kunt vinden). Heb jij die? Laat je dan niet op je kop zitten als je je opeens down of minder lekker in je vel voelt zitten (of zomaar ‘ontploft’). Dat hoort bij dit kanaal. Sinds ik weet waartoe dit kanaal in staat is (ik heb deze ook gedefinieerd in mijn design), heeft me dat veel rust opgeleverd.

Emotie-eten oplossen met behulp van je Human Design chart

Ben jij een emotie-eter en nieuwsgierig wat jij kunt leren uit jouw Human Design chart? Welke stappen, gezien vanuit je Human Design chart, jij het beste kunt zetten om inzicht te krijgen in het emotie-eten wat je doet en om daar vanaf te komen? Klik dan op deze link, daar vind je meer informatie over mijn nieuwste 1-1 traject, waarin we naast Human Design, uiteraard ook kijken naar je voedingspatroon, je mindset en emoties.