Je voelt je bléh en eigenlijk weet je niet zo goed hoe dat komt. En dat vervelende gevoel in combinatie met dat je niet goed weet waar dat precies vandaan komt, zorgt ervoor dat je onrustig wordt. Je hebt de la, waarin je een pak koek bewaard voor als er bezoek komt, al een paar keer open getrokken. Op zoek naar iets om dat onbestemde, onrustige gevoel in je lijf mee te dempen. Je wilt hier niet om gaan snaaien, maar je voelt je echt niet happy, dus de verleiding is groot…. Dit gedrag zou zomaar te maken kunnen hebben met jouw emotionele autoriteit – vanuit Human Design gezien.

Emoties gaan met ups and downs

Wat nou, als ik je vertel dat jij je van nature gedurende de tijd door een bepaald patroon heen beweegt als het om je emoties gaat. Dat emoties bij jou sowieso met ups en downs gaat. En dat het voor jou dus heel normaal is dat je je zo nu en dan even bléh voelt. Dat dat iets is wat bij je hoort. Dat maakt het accepteren van een dag waarop je niet happy in je lijf zit toch een stuk makkelijker?

Heb jij de emotionele autoriteit of niet?

Jouw Human Design chart geeft inzicht in op welke manier jij emoties ervaart. Of die dus volgens een bepaald patroon op en neer gaan (emotionele autoriteit) of dat je juist meer open staat voor de emoties van buitenaf (niet-emotionele autoriteit). Het staat allemaal in jouw design beschreven. Is dat niet fascinerend?!

Ik gebruik deze informatie altijd bij mijn 1op1 coaching en als ik dit dan uitleg, dan zie ik het kwartjes regenen. Een fantastisch gezicht!

Belangrijk verschil tussen de emotionele en niet-emotionele autoriteit

Weet jij al tot welke ‘groep’ je behoort? De groep met of zonder de emotionele autoriteit? En nee, dat is niet bedoeld om je in een hokje te stoppen 😉

Weet dus in ieder geval dat als je de emotionele autoriteit hebt, dat het heel normaal is dat je ups-and-downs ervaart in jouw emoties. Én dat je emoties ook zomaar kan omslaan van blij naar bleh. Of andersom.
Heb je een andere autoriteit dan de emotionele, dan is het belangrijk om je af te vragen of dat wat je voelt ook daadwerkelijk van jou is. Of dat je dat van iemand anders hebt opgepikt.

Ik heb hier ook een podcastaflevering over opgenomen. Je beluistert deze via deze link

Meer weten over jouw Human Design chart?

Vraag via deze link jouw gratis Human Design mini-reading aan. Dan vertel ik je sowieso meer over jouw type en strategie én ontvang je gratis jouw persoonlijke Human Design chart waarop je kunt zien welke autoriteit je hebt.