Hi! Ik ben Laura

Mijn verhaal

Jezelf helemaal vrij voelen in je doen en laten, ik heb dat lang niet gekund… Eetbuien beheersten mijn leven en dan is jezelf vrij voelen een onmogelijke opgave! Na elke eetbui voelde ik me verdrietig, boos, schuldig en had ik spijt. Ohhh, zo’n enorme spijt. Ik zou het nooit meer doen, echt nooit meer! Maar nee, dat lukte me niet. Ik zat gevangen in mijn eigen gecreëerde vicieuze cirkel van mezelf niet goed genoeg vinden-overeten-negatieve emoties-en weer eten.

De eetbuien begonnen bij mij in de puberteit. De meiden uit mijn klas waren heel erg met hun uiterlijk bezig en ik liet me daardoor aansteken. Voelde niet veel zelfvertrouwen, dus de onzekerheid deed de rest. Maar op alleen een appel en 2 broodjes hield ik een schooldag niet vol. Dus ging mijn zakgeld op aan roze koeken en speculaaspoppen.

Dit is jarenlang zo door gegaan. Ik had een haatliefde verhouding met eten en dan vooral met ‘verkeerd’ eten zoals chips, drop, chocolade en koekjes. Achteraf gezien ben ik nooit dik geweest, zag ik er prima uit. Maar van binnen voelde dat niet zo. Aangespoord door anderen en de media bleef ik in de dieet-vreetmodus zitten. Hoe hard ik ook mijn best deed om daar uit te komen.  Als ik toen had geweten, wat ik nu weet…

Dan was ik veel minder streng voor mezelf geweest. Dan had ik niet zo hard over mezelf geoordeeld. Dan had ik die stemmetjes en gedachten niet de overhand laten nemen. Want deze negatieve gedachten zorgden alleen maar voor meer eetbuien. En zo ging het jaar in, jaar uit. 
Op gegeven moment ging ik er zelfs in geloven dat ik een echte emotie-eter was. En dat het allemaal veel sterker was dan ik. Ik kon er gewoon niks aan doen, dacht ik…

Totdat ik voor de zoveelste keer met depressieve gevoelens thuis vretend op de bank zat. Oververmoeid en niet in staat om te werken. Ik was op en voelde dat dit zo niet langer kon. Deze situatie zorgde voor de grote ommekeer. Ik sprak mezelf op een liefdevolle, strenge manier toe en pakte mijn verantwoordelijkheid. Ik heb hulp gezocht, want ik wist dat ik het niet alleen kon. Stap voor stap ben ik uit mijn slachtofferschap gekropen.

Ik leerde waar echt gezonde voeding uit bestaat en ik zocht hulp om op een positieve manier met mijn onzekerheid, frustratie en emoties om te gaan. Wat er toen gebeurde, leek wel magie! Ik leerde mijn gevoelens en emoties weer toe te laten in plaats van op te kroppen en weg te eten. Eerst durfde ik dat niet zo goed, maar stap voor stap lukte het me om mijn emoties steeds meer de ruimte te geven en ze er te laten zijn. Ik voelde me er stukken lichter door. 

Ook leerde ik Human Design kennen. Hierin wordt jouw blauwdruk van je leven beschreven: hoe je als mens bent, wat je talenten zijn en je valkuilen. In mijn design staat ook dat ik een emotioneel wezen ben, die alle soorten emoties mag ervaren in de verschillende golfbewegingen die er bestaan. Highs én lows. Door al deze inzichten en persoonlijke ontwikkeling heb ik eten niet meer nodig om met mijn emoties om te gaan. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik straal weer. En ik voel me helemaal vrij in mijn lijf en met mezelf. Ook al weeg ik zwaarder dan ooit…

Laura Nijman

Laten we connecten op Social Media!

Dit zeggen anderen over mij

Ik  ben zo blij dat ik Laura heb leren kennen! Ze begrijpt precies waar ik het over heb, omdat ze zelf ervaring heeft met emotie-eten. Daardoor voel ik me ook zo op mijn gemak bij haar en hoef ik me niet te schamen. Daarnaast heeft ze écht kennis van zaken, want terwijl ik dacht dat ik alleen maar een emotie-eter was, bleek dat er bij mij ook een lichamelijke en een spirituele oorzaak mee speelde. Ik weet weer wat ik wil. Zonder Laura was ik daar zelf nooit achter gekomen.

Sanne

Ik volg je sinds kort en ik vind dat je heel leuk, spontaan en uitnodigend overkomt. Ook in je sociaal media berichten. 

Anja

Je bent inspirerend, enthousiast, stimulerend en heel erg persoonlijk betrokken. De liefde voor je vak spat er vanaf  en ik voel bewondering voor jou dat je gáát waarvoor je staat. Ook waardeer ik je snelle reacties op vragen en opmerkingen enorm. 

Natascha

Als orthomoleculair therapeut, ex-emotie eter en Human Design coach ben ik er dus voor jou!

Ik help ik vrouwen zoals jij om zich weer vrij te voelen in hun lichaam. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Elke keer vind ik het weer zo mooi om te zien, hoe de puzzelstukjes bij mijn klanten op hun plek vallen. Dat ze ook weer gaan stralen en zich op en top vrouw voelen.

Orthomoleculair therapeut

“Met de juiste voedingsstoffen én supplementen zorgen we voor een optimaal voedingspatroon”

Human Design coach

“Met de persoonlijke blauwdruk van je leven heb jij jouw eigen unieke gebruiksaanwijzing in handen voor een gelukkig en vrij leven”

NLP practitioner

“Door het toepassen van NLP, word jij je weer bewust van wat je onbewust doet en kun je daarmee je emoties weer in balans brengen”

Gewichtsbeheersing coach

“Vaak is dat wat je eet niet het echte probleem van je (over)gewicht. Ik help je de werkelijk oorzaak te ontrafelen”

Wil jij ook door mij gecoacht worden?

Zodat je je weer vrij voelt, volop zelfvertrouwen ervaart, jezelf volledig accepteert en weer onvoorwaardelijk liefhebt? Klik dan op onderstaande button om kennis te maken. Leuk!