Home » Blog » Mindset » Zo krijg je controle over je eetpatroon
controle over je eetpatroon

Zo krijg je controle over je eetpatroon

door | 28 mrt, 2022 | Mindset

Dit blog schrijf ik speciaal voor jou als jij iemand bent die meer controle wilt hebben over je voeding, je eetpatroon of eetbuien. Maar ook over het snaaien wat je doordeweeks doet, terwijl je zó met jezelf had afgesproken om alleen in het weekend iets lekkers te nemen.

Je kunt de controle weer terug krijgen door het toepassen van één enkele zin. Er is één zin die zoveel kracht in zich heeft, dat het jou weer de controle terug in handen geeft. Een zin die er voor zorgt dat jij weer grip krijgt op je (vr)eetpatroon. Eigenlijk is het niet eens de zin, maar vooral één woord dat er voor zorgt dat jij de spreekwoordelijke touwtjes weer terug in handen neemt.

Je bent het niet, je dóet het!

Laat ik het maar gelijk verklappen, het gaat om het (werk)woord DOEN. Je bént namelijk géén emotie-eter, je dóet emotie-eten. Je bént géén mislukkeling als je weer eens te veel hebt gesnoept, je dóet fouten maken. Je bént géén slechte eter als je een dag niet gezond hebt gekookt, je hebt gewoon een dag wat minder gezond gekookt.

Je bent het niet en je hebt het niet. Nee! Je dóet het!

Weer controle over je voeding krijgen

Als je jezelf identificeert als een emotie-eter, als je van jezelf zegt dat je een slechte eter bent of geen keukenprinses bent of dat je nu eenmaal een grote eter bent, dan is het enorm lastig om iets anders te zíjn. Je bent nu eenmaal wat je bent…. De kracht zit em dus in het vervangen van het woord ZIJN naar het woord DOEN. Want als je iets doet, dan kun je ook iets anders doen…

Leiderschap en verantwoordelijkheid

Als je grip op je voeding wilt krijgen of je wilt van je snoepbuien af, dan is het nodig dat je verantwoordelijkheid neemt. Het gaat over eigenaarschap nemen en leiderschap tonen over jouw eetpatroon, je doen en laten, je leven.

Laat los en creëer op een andere manier controle

Laat je ideeën en overtuigingen over wat je bent los. Stop met jezelf te willen controleren en vasthouden in eetregels. In alles wat je van jezelf moet als het om eten gaat en vooral ook om wat je niet mag eten. Wat je niet mag zijn. Laat die eetregels en identificaties die je over jezelf hebt los en neem de regie weer in eigen hand. Want op elke moment kun je iets anders doen, kun je andere keuzes maken.

Als dat wat lastig lijkt voor je, bedenk dan dat het nog veel lastiger is om iemand anders te zíjn. Daarover vertel ik je ook meer in deze podcastaflevering

Ik hoop van harte dat je vanaf nu ook de keuze maakt om eigenaarschap te nemen over datgene wat je dóet en dat je de overtuingen los laat van alles wat je denkt de zíjn en wat je niet bent. 

Heb je daar hulp bij nodig? Dan is een Get the Grip sessie zeker aan te raden. Je hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen. Je bent het verdorie waard!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin