Home » Blog » Mindset » Welk verhaal vertel jij jezelf?
Welk verhaal vertel jij jezelf

Welk verhaal vertel jij jezelf?

door | 3 jun, 2022 | Mindset

Eerder heb ik al eens een blog geschreven over dat je geen emotie-eter bent, maar dat je emotie-eten doet. Als je op die manier naar je (vr)eetgedrag kunt kijken dan maak je heel veel ruimte voor jezelf. Dan zet je jezelf niet zo vast. Want op het moment dat je iets bént (een emotie-eter bijvoorbeeld) dan is het heel lastig om iets anders te zijn. Je hebt jezelf er namelijk mee geïdentificeerd. En wanneer je iets dóet, dan ben je ook in staat om iets anders te doen. Voel je het verschil?

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Momenteel ben ik een boek aan het lezen van Alberto Villoldo. Hij heeft veel onderzoek gedaan bij de Sjamanen van de Amazonen en Andes. Ontzettend inspirerend. En in dit boek komt (oa) heel uitgebreid aan bod, welk verhaal jij jezelf vertelt en welke invloed dat verhaal heeft op hoe je je voelt, hoe je doet en handelt. En dus ook op welke wijze je in het leven staat.
Dit stuk kan ik heel goed door trekken naar het emotie-eten dat je doet, of al dat gesnaai waar je vanaf wilt.

Wat je gelooft is waar

Als jij jezelf namelijk het verhaal blijft vertellen dat je nu eenmaal een emotie-eter bent. Dat het mega moeilijk is om van de chocolade af te blijven. Dat je gewoon elke avond chips moet eten. Dat je er niks aan kan doen dat je ook koek eet omdat manlief dat ook elke keer bij de koffie neemt. Etc…
Dan is dat iets wat je gelooft en dat zal ook waarheid voor je zijn….

Jezelf een ander verhaal vertellen

Maar wat nu, als jij jezelf een ander verhaal gaat vertellen? Jezelf een ander verhaal vertellen is een heel krachtige tool die ik zelf ooit eens tijdens een training voorgeschoteld heb gekregen en sindsdien ben ik fan van deze methode om je mindset te shiften. En daarmee voor jezelf te starten om een andere werkelijkheid te creëren. In mijn coaching en online trainingen en cursussen komt deze dan ook altijd terug.

Op welke manier kijk je tegen jezelf aan?

En toen kwam ik in het boek van Villoldo dus een andere variant hier op tegen, die mij ook enorm aansprak. Ik deel mijn inzicht en inspiratie dan ook graag met je.
De schrijver gaf als voorbeeld dat hij iemand kende die door de arts als kankerpatiënt werd gezien omdat er plekjes op de foto naar voren waren gekomen. Echter, deze persoon koos ervoor om zich zelf te zien als iemand waarvan de foto plekjes liet zien in plaats van als kankerpatiënt. Dit deed enorm veel met zijn mindset en daardoor voelde hij zich ook veel beter. Voel jij het verschil ook?!

Zo is het ook met emotie-eten

Ik begrijp dat dit een enorm groots, en wellicht ook heftig, voorbeeld voor je kan zijn. Dat begrijp ik! Mijn vader is overleden aan kanker, dus ik weet wat voor impact deze ziekte heeft.
En toch wil ik de vergelijking door trekken naar het emotie-eten. Want wat gaat er gebeuren als jij jezelf gaat zien als iemand die (zo nu en dan) te veel snoept. Als iemand die af en toe een eetbui heeft. In plaats van een emotie-eter….
Dat geeft ruimte he!? Dat geeft innerlijke rust en ook meer vrijheid. Hoe heerlijk is dat?!

Welk verhaal ga jij jezelf vanaf nu vertellen?

Ik nodig je bij deze van harte uit om jouw huidige verhaal eens onder de loep te nemen. Wat zeg jij over jezelf? Welk verhaal vertel jij jezelf keer op keer op keer. En nog belangrijker, welk verhaal wil ji over jezelf gaan vertellen? Wat wil jij geloven? Wat wil je dat jouw waarheid is?

Ik ben benieuwd! Laat je het hieronder weten in de comments? Dan geef je een mooie commitment voor jezelf af én wie weet inspireer je een ander ook weer met jouw verhaal.

P.S. Ik nam hier ook een podcastaflevering over op. Je beluistert die hier via deze link.

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin