Home » Blog » Mindset » Uit de slachtofferrol stappen
uit de slachtofferrol stappen

Uit de slachtofferrol stappen

door | 24 sep, 2021 | Mindset

Gisteren nam ik een podcast op over de slachtofferrol waar je als emotie-eter in kunt zitten. Ik kwam op het idee om daar een aflvering over op te nemen, nadat ik een mail had gelezen waarin de schrijver Jim Rohn (een motivational speaker) aanhaalde die 50 jaar geleden al heel wijze woorden zei:

Don’t wish it was easier wish you were better
Don’t wish for less problems wish for more skills
Don’t wish for less challenge wish for more wisdom

 

Hoe deze zinnen ervoor zorgen dat je uit de slachtofferol komt

Deze zinnen raakten mij, omdat ik ze ook zo van toepassing vind op jou als emotie-eter. Laat deze zinnen bij je binnen komen en laat ze een opstapje zijn om jou uit de slachtofferrol van eten-diëten-eetbuien te halen. Ik geloof er heilig in dat deze inzichten in jouw (onbewuste!) slachtofferschap je gaan helpen om daar uit te stappen.  Ik zal de zinnen één voor één met je doornemen.

Wensen dat je beter bent

Wens dat je beter bent! Het heeft geen zin om te wensen dat het (leven) makkelijker is, het is handiger om te wensen dat je beter bent. Daarmee wil ik niet zeggen dat je nu stuk bent 😉 en ik wil ook niet suggeren nu niet goed genoeg zou zijn.

Integendeel! Je bent waardevol geboren, daar hoef je nu niet iets speciaals voor te doen. Ik geloof juist dat als je steeds maar hoopt dat dingen makkelijker zouden zijn, dat dat je juist in de slachtofferrol houdt. Deze gedachte houdt je klein en zorgt ervoor dat je geen stappen zet, omdat je het allemaal als moeilijk ervaart… Wens daarom dat je beter bent zodat je op een fijnere manier om kunt gaan met dat wat je als lastig ervaart in je leven – de eetbuien bijvoorbeeld.

Andere vaardigheden ontwikkelen

Wat nu als je wenst dat je meer skills, oftewel vaardigheden, bezit om het emotie-eten dat je doet aan te pakken in plaats van maar  te blijven hopen dat het minder wordt. Ze zeggen wel ‘hoop doet leven’ maar alleen maar hopen en verder geen actie ondernemen, zal niet resulteren in minder problemen. Problemen zullen er altijd zijn en het emotie-eten dat je doet, zal ook blijven bestaan, zolang jij er niets aan doet. Dus ontwikkel je vaardigheden om hier mee om te gaan.

Wat heb jij nodig om van je emotie-eten af te komen? Stel jezelf die vraag eens, schrijf het antwoord op en neem vervolgens stappen.

Meer wijsheid

Tot slot de laatste, een heel mooi samenvattende zin. Wens niet minder uitdaging, wens juist meer wijsheid. Diep vanbinnen weet jij wat je mag doen. Jij hebt de wijsheid in pacht om met de uitdaging, die eetbuien dan wel emotie-eten heet, om te gaan. Als je heel eerlijk bent naar jezelf, dan wéét je wat de reden is van het emotie-eten. Dan wéét je wat je in de slachtofferrol houdt.

Het begint allemaal bij jou…

Het worden van een ex-emotie eter begint bij jou. Het hangt af van hoe jij denkt, wat je doet en of je bereid bent om uit de slachtofferrol te stappen. Wil je daar een handje bij geholpen worden? Dat spreekwoordelijke duwtje in de rug ontvangen? Vraag dan een gratis inzichtensessie aan of download mijn gratis e-book.

 

Over mij

Als orthomoleculair therapeut, ex-emotie eter en Human Design coach weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont als dat nodig is. Zodat jij jouw doel gaat behalen: een leven zonder eetbuien.

Of pas de tips uit deze blogs toe:

Gerelateerde artikelen

Je hebt altijd een keuze

Je hebt altijd een keuze

Lange tijd was ik van mening dat ik totaal geen keuze had. Ik bedoel, de chips en snoep waren toch echt sterker dan ik. Die riepen me gewoon vanuit de kast, daar kon ik niets aan doen. Naja, ze riepen natuurlijk niet echt 😉 maar het idee dat de chips etc veel sterker was dan ik, dat heb ik wel heel lange tijd geloofd. Herkenbaar?

Lees meer
Hoe kan ik meer genieten?

Hoe kan ik meer genieten?

Het heeft bij mij écht wel een tijd geduurd voordat ik ook van de kleine dingen kon genieten. Als iemand tegen me zei ‘geniet van de zon die schijnt’ dacht ik altijd ‘ja ja, dat is toch heel normaal dat die schijnt, ik heb wel wat anders te doen… zoals het onder controle krijgen van mijn eetbuien.’ Inmiddels weet ik hoe belangrijk genieten is om een ex-emotie eter te worden.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin