Home » Blog » Mindset » Tot hier en niet verder
Tot hier en niet verder

Tot hier en niet verder

door | 16 mrt, 2022 | Mindset

Hoe vaak heb jij dat al tegen jezelf gezegd? Tot hier en niet verder! Dat je het helemaal zat was dat de weegschaal wéér een hoger getal liet zien, dat je weer te veel chocolade had gesnaaid, dat de bodem van de chipszak alweer in zicht kwam. Terwijl je elke keer toch echt zó had besloten om vandaag níet te gaan snoepen… Hoe vaak is dat voorgekomen?

 

Eerlijkheid

Wees eens eerlijk naar jezelf, hoe vaak is het voorgekomen dat je het anders wilde, maar dat dan toch gedachten als ‘naja, mijn dag is toch al verpest’ of ‘morgen is handiger om te beginnen, of na het weekend, volgende week’ etc bij je opkwamen? Hoe vaak is dat het geval geweest?
Wie houd je hiermee eigenlijk voor het spreekwoordelijke lapje? Mij niet en ook niet je buurvrouw. Nee, de enige die je hiermee hebt, is jezelf!

 

Nu is het moment

Daarom zeg ik ook altijd dat het beste moment om iets te veranderen nu is. Want dit is het enige moment waar je invloed op hebt. Wat gisteren of vorige maand is gebeurt, is geweest en wat je volgende week staat te wachten… tja wie zal het zeggen? Dat weet je nu nog niet.

Natuurlijk, je kunt wel de intentie hebben om volgende week beter voor jezelf te gaan zorgen, je kunt zelfs een doel hebben. Heel goed! Maar dan nog blijft het huidige moment het enige moment waarop je NU invloed hebt. Dus waarom daar dan geen gebruik van maken?

 

Het is simpel

Het is zo simpel! Gebruik maken van het huidige moment, van NU iets doen. En dat is gelijk voor velen het lastigste om te doen. Want dat betekent dat je ook nu jouw verantwoordelijkheid mag nemen. En hoe heerlijk is het om dat nog even voor je uit te schuiven?? Laat ik eerlijk zijn, ik heb dat ook lange tijd niet gedaan, mijn verantwoordelijkheid pakken. Want juist zeggen dat ik morgen of na de feestdagen met mezelf aan de slag zou gaan, zorgde ervoor dat mijn brein en mijn verantwoordelijkheidsgevoel achterover konden leunen en mij aanspoorde om nog een stuk chocolade pakte. Of ’s avonds een zak chips open trok. Want ja, het hoefde nu nog niet….

 

Neem nu je verantwoordelijkheid

En laat daar juist de oplossing liggen! In het NU. Neem nu je verantwoordelijkheid en maak die krachtige keuzes als het om je voeding gaat, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Wat wil je bereiken? Maak dat helder voor jezelf én zet daarvoor gelijk een eerste stap. Die stap hoeft niet groot te zijn, je kunt prima klein beginnen.

Voorbeeld: je wilt minder snoepen. Breng dan eens in kaart wat je gedurende dag (of week) weg snaait en vervang dan zo’n snaaimoment door het verorberen van een stuk fruit. Maak dat leuk voor jezelf! Snijd het stuk fruit in stukjes. Leg het in een schaaltje, strooi er eventueel wat kaneel over heen (goed voor je bloedsuikerspiegel) én eet het met smaak op!

Vooruit, nog een voorbeeld: je drinkt meer frisdrank dan je lief is. Vervang dan een glas door een kop lekkere thee. Er zijn zoveel smaken en soorten (kruiden-) thee, daar zit vast en zeker eentje tussen die je lekker vindt! Zo kan ik bijvoorbeeld genieten van een kop zoethoutthee. Ervaar ik toch een zoete smaak.

 

Welke keuze maak jij nu?

Dusss… lang verhaal kort: op welke manier kun jij nu je verantwoordelijkheid nemen en welke keuze ga jij nú maken om een eetbuivrij leven te creëren of om het getal op de weegschaal naar beneden bij te stellen? Jij bent degene die het mag gaan doen… Jij bent degene die mag gaan handelen als je tegen jezelf zegt ‘tot hier en niet verder’.

Heb je het idee dat alleen lastig is? Neem dan een voorbeeld aan de vrouwen die je al zijn voorgegaan en JA hebben gezegd tegen mijn online programma Feelings&Food.

Of als je alleen dat spreekwoordelijke duwtje in de rug nodig hebt, dan is een Get the Grip sessie écht iets voor jou!

Je bent het verdorie waard!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin