Home » Blog » Mindset » Toets alles aan je eigen waarheid
Toets alles aan je eigen waarheid

Toets alles aan je eigen waarheid

door | 6 sep, 2022 | Mindset

Ik vind dat je niet altijd alles maar klakkeloos moet overnemen van anderen. Of het nu om die ene fantastische coach gaat, de goeroe die op een bepaald gebied alles weet, je ouders, familie of vrienden. Want weet je, wat voor de één werkt hoeft voor de ander nog niet te werken. En daarom vind ik het belangrijk dat je alles toetst aan je eigen waarheid.

Geen ‘one size fits all model’

Ik geloof niet dat er een ‘one size fits all model’ bestaat. Dat wat voor mij werkt hoeft nog niet voor jou te werken en wat voor jou werkt hoeft weer niet voor mij of je buurvrouw te werken.
Neem bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet. Een van je vriendinnen is daar lyrisch over, omdat ze het makkelijk vindt vol te houden en ze er al heel wat kilo’tjes mee is afgevallen. Jij wilt ook wat gewicht kwijt en dus raak je aangestoken door haar enthousiasme.

Toets het eerst aan jouw waarheid

Maar je was even ‘vergeten’ dat jouw lichaam het juist heel goed doet het eten van koolhydraten. Je voelt je altijd heel fit en energiek als je veel groenten en fruit eet en minder vis, vlees en noten. En nu merk je, doordat je veel meer eiwitten en vetten eet vanuit deze voedingsmiddelen dat je minder lekker in je vel komt te zitten. Met andere woorden, je had het dus beter eerst even aan je eigen waarheid mogen toetsen.

Ervaren en experimenteren

Niet dat het fout is hoor als dit gebeurt! Helemaal niet! Zo bedoel ik het niet. Ik geloof er namelijk óók in dat je zo nu en dan ook dingen mag ervaren. Dat je mag experimenteren met wat voor jou goed is en wat niet. Om er door middel van ervaring achter te komen wat jouw waarheid is. Soms is dat namelijk nog niet zo makkelijk om te weten wat jouw waarheid is. Helemaal niet als jouw vriendin zo enorm enthousiast is over haar leefwijze; want daar word je natuurlijk door aangestoken, dat snap ik wel!

Hoe toets je iets aan je eigen waarheid?

Maar goed, alles zoveel mogelijk toetsen aan je eigen waarheid, hoe doe je dat dan? Luister vooral naar de stem in je lichaam, het gevoel dat iets je geeft. Je intuïtie. En niet naar de stem in je hoofd. De stem van je intuïtie kan overigens heel zachtjes zijn, vooral als je gewend bent om vanuit je hoofd te leven en je hoofd alle beslissingen te laten nemen. Je strategie en autoriteit – vanuit Human Design gezien – kan je hierbij helpen om iets te toetsen aan jouw waarheid.

Mocht dit niet zo makkelijk voor je zijn, dan is ervaring natuurlijk ook een heel mooie manier om erachter te komen of iets voor jou werkt of juist niet. Ik raad je dan ook zeker aan om lekker te gaan experimenteren. Want als je gewoon dat koolhydraatarme dieet eens gaat volgen voor een paar dagen, dan kom je er vanzelf wel achter of het voor jou werkt, of niet. Of een koolhydraatarme leefstijl voor jou waarheid is, of niet.

Podcastaflevering

Ik heb hier ook een podcastaflevering over opgenomen. Daarin vertel ik ook meer over wat je kunt doen als je ergens juist heel erg weerstand tegen voelt. Je beluistert deze aflevering via deze link.

Waarvan heb jij trouwens gemerkt dat het niet voor jou werkt, terwijl het juist voor anderen wél werkt? Deel gerust je ervaringen hieronder. Leuk!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin