Home » Blog » Mindset » Tackel je trollen en monsters en bereik je doelen
trollen en monsters

Tackel je trollen en monsters en bereik je doelen

door | 16 feb, 2022 | Mindset

Je wilt iets bereiken en dat lukt steeds maar niet. Je wilt bijvoorbeeld afvallen en wat je ook probeert, het getal op de weegschaal blijft steeds hetzelfde. Of je neemt je voor om minder te gaan snoepen en dan zeg je toch weer ja tegen het koekje (en de 2e) als je bij een vriendin een bakkie doet.
Wat is dat toch? Hoe komt het toch dat je iets wel wilt, maar dat het steeds niet lukt?

Dat komt door de trollen en monsters. Huh? Trollen en monsters….?

Ja echt!

Naja, het zijn geen echte trollen en monsters als in een film, ik noem ze zo.

Jouw felbegeerde doel

Stel je eens een brede rivier voor. Jij staat aan deze kant van de rivier en aan de overkant van de rivier ligt jouw felbegeerde doel. Die ene broek die je dolgraag weer wilt kunnen en waar je je happy in voelt. Dat voedingspatroon dat voornamelijk uit groenten en fruit bestaat en waardoor je je weer mega energiek voelt. Of nee durven zeggen tegen dingen die jou geen vreugde brengen en die je eigenlijk alleen maar doet om aardig gevonden te worden.
Om bij jouw doel te komen, ligt er een brug voor je. Een mooie stevige brug die er voor zorgt dat je niet naar de overkant hoeft te zwemmen.

Trollen en monsters op de brug

Maarrr… op die brug bevinden zich trollen en monsters. En deze gedaantes weerhouden jou er van om de brug over te steken. Zodra jij een paar stappen op de brug zet, springen ze voor je en versperren je de doorgang. Nu kun je van de brug afspringen en alsnog gaan zwemmen, maar de rivier is best een wilde rivier die je, ook al kun je goed zwemmen, je mee zal nemen in haar stroming waardoor je op een ander punt de oever aan de overkant bereikt. Dan ben je dus alsnog niet daar waar je wilt zijn én je hebt nog een nat pak ook. Niet heel handig dus.
Wat dan wel? Stap deze spreekwoordelijke brug op en kom erachter waar deze trollen en monsters voor staan. Waar zijn zij een vermomming van? Waarin houden zij je tegen?

Angst en overtuigingen

Stel dat je binnen jouw familie of vriendenkring als de ‘gezellige’ wordt gezien die altijd lekker mee eet en drinkt. Nu zit je al een tijdje niet lekker in je vel en je wit een gezonder voedingspatroon aanleren. Maar je bent bang dat anderen dan tegen je gaan zeggen ‘he gatsie, je bent toch niet op dieet he? Eet nou gezellig met ons mee!’ en je durft daar geen nee tegen te zeggen. Zou zomaar kunnen toch? Of je kunt je er in ieder geval iets bij voorstellen.
In dit voorbeeld is de trol de angst om nee te zeggen tegen een ander.

Maar een monster kan ook bijvoorbeeld de (herhaalde) gedachte (of zelfs overtuiging) zijn ‘ik kan dit niet’.

Zo ontmasker jij jouw monsters en trollen

Door deze trollen en monsters te ontmaskeren, krijg je inzicht in wat je tegenhoudt om de overkant, oftewel jouw doel, te bereiken. En als je weet wat je tegenhoudt, kun je er ook iets aan dóen. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan oefenen met het leren van nee zeggen. Begin klein, het hoeft niet groot te zijn. Krijg ervaring door het zeggen van nee tegen kleine dingen die je niet wilt, dan bouw je vertrouwen op zodat je met de tijd ook nee leert zeggen tegen de grote of lastigere dingen die je niet wilt.

Om jouw trollen en monsters te ontmaskeren kun je de volgende vragen stellen:

  • Waar ben ik bang voor?
  • Wat houdt mij tegen?
  • Welke overtuiging ligt hieraan ten grondslag?
  • Wat geloof ik écht over het doel dat ik wil behalen?

Ik wens je heel veel succes met het ontmaskeren van jouw monsters en trollen! Het zal je bevrijden. En hoe heerlijk is dat? Je bent het verdorie waard!

Oja! Vind je het fijn om hier meer uitleg over te krijgen? Beluister dan hier de monsters en trollen podcastaflevering 😉

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin