Home » Blog » Mindset » Je bent sterker dan je denkt
Je bent sterker dan je denkt

Je bent sterker dan je denkt

door | 26 okt, 2021 | Mindset

Ik weet het nog goed, de dag dat ik erachter kwam dat ik sterker was dan ik dacht. Vandaag is die dag precies 9 jaar geleden.  Want 9 jaar geleden beviel ik van onze tweede dochter. En dus hebben we vandaag ook feest 😉 Maar daar wil ik het in dit blog niet met je over hebben (al ga ik straks natuurlijk wel heerlijk, zonder schuldgevoel, volop genieten van een stuk zelfgebakken boterkoek).

Ik wil je namelijk even terug nemen naar mijn bevalling van toen. En als je nu denkt “Huh? Wat hebben bevallingen nu te maken met emotie-eten?”, lees gewoon rustig verder, dan wordt het wel duidelijk.

 

Is er sprake van vertrouwen of denk je dat je het niet kunt?

Onze oudste dochter, Mea, werd in 2011 uiteindelijk met behulp van een spoedkeizersnede geboren. Dat betekende dat ik van Ize moest bevallen in het ziekenhuis. Ik weet nog heel goed dat ik enorm benieuwd was naar dit tweede kindje in mijn buik. Alleen, daar mocht ik eerst nog wel wat werk voor verzetten. En dat was nu net iets wat mij niet zo lekker af ging. Ik voelde niet het vertrouwen dat ik haar geboren kon laten worden, het was me de vorige keer tenslotte ook niet gelukt. Oké, dat daar (zeer goede!) redenen voor waren, dat vergat ik gemakshalve even…. Het enige wat ik kon denken was ‘ik kan dit niet, dit lukt me nooit om dit kindje geboren te laten worden’. Ik riep zelfs dat ze me maar beter open konden snijden…

 

Geloof jij dat je sterker bent dan je denkt?

Waar ik op dat moment tegenaan liep, zie ik ook bij veel emotie-eters terug. Ze geloven niet dat ze het kunnen, dat ze écht in staat zijn om van het emotie-eten af kunnen komen. Dat ze hun eetbuien achter zich kunnen laten. Ze zijn er, net als dat ik was toen ik aan het bevallen was, van overtuigd dat ze het niet kunnen.

Maar weet je wat het mooie is?! Jij bent veel sterker dan je denkt! Je ziet het nu misschien nog niet, maar deze kracht heb jij wel in je. Net als ik 9 jaar geleden… Natuurlijk kon ik via de natuurlijke weg bevallen van Ize. Ik had alleen wat steun nodig, dat duwtje in de rug om te gaan geloven dat het mogelijk was. Die duwtjes in de rug kreeg ik van manlief, de lieve verpleegkundigen om me heen en de fijne gynaecoloog. Beetje bij beetje ging ik er weer in geloven en toen plotseling was ze daar opeens.

Oefening

En zo is het ook bij jou! Als jij gaat geloven dat je sterker bent dan je nu denkt, dan ben jij in staat om al die gedachtekronkels, belemmerende overtuigingen en al die andere rommel die je als jouw waarheid bent gaan zien als het om eetbuien en emotie-eten gaat, te gaan shiften. Hoe? Door deze simpele oefening te doen.

Schrijf eens al die gedachten, overtuigingen etc op die je jezelf nu keer op keer vertelt en die jou tegenhouden om je eetbuien aan te pakken. Welke helpen je verder? Blijf die dan geloven! Welke helpen je niet verder? Zet daar dan andere voor in de plaats. Draai ze om, maak ze positief en ga daarin geloven. Echt, dat gaat je helpen. Want of je het nu al gelooft of (nog) niet, je bent echt sterker dan je denkt. Al heb je daar soms wel wat werk bij te doen, net als bij een bevalling….

Ik heb trouwens ook een podcast opgenomen over dat je veel sterker bent dan je denkt. Dus als je nog meer geïnspireerd wilt raken en stappen wilt zetten… je vindt deze podcastaflevering via deze link

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin