Home » Blog » Mindset » Is het egoïstisch om alleen maar leuke dingen te doen?
leuke dingen doen

Is het egoïstisch om alleen maar leuke dingen te doen?

door | 30 sep, 2022 | Mindset

Soms heb je dat weleens, dat je ergens geen zin in hebt en dat je dan toch door gaat. Herken je dat? Dat je dan tóch datgene gaat doen terwijl je er helemaal geen zin in hebt?

Grote kans dat je je dan tijdens en vooral ook naderhand niet happy voelt, dat je je zelfs gefrustreerd kunt voelen. Niet fijn! Want frustratie kan zomaar een trigger zijn om te gaan (vr)eten…

Ik herken het in ieder geval héél erg! Dingen doen die ik niet leuk vind en me dan gefrustreerd voelen. En dat voelt niet fijn….

Leuke dingen doen als Generator

Inmiddels weet ik – vanuit Human Design gezien – dat ik hier als Generator ben om juist alleen maar díe dingen te doen die ik leuk vind! En om alle andere dingen – waar ik geen plezier aan beleef, geen energie van krijg of die me een rottig gevoel geven – níet te doen. En dus besloot ik eind vorige week om alleen maar leuke dingen te doen, dingen die me joy geven. Heerlijk!

Ik ging er vol voor – en nog steeds trouwens – alleen vind ik het toch best een uitdaging.
Kun je het je voorstellen? Er zijn natuurlijk ook gewoon ‘moetjes’ in het leven. Van die dingen waar je niet onderuit kunt, omdat ze gewoon ‘moeten gebeuren’. Daarvan heb ik besloten dat ik die gewoon zo leuk mogelijk maak! Zo had ik vanmiddag een klus op mijn website te doen die nou niet heel inspirerend of uitdagend was voor mij, maar waar ik wel even mee aan de slag mocht. Dus heb ik lekkere muziek op gezet en wipte mijn voet gezellig mee (ik ging zelfs bijna meezingen, maar aangezien ik in de bieb aan het werk ben, leek me dat toch niet zo’n goed idee 😜

Leuke dingen doen is niet egoïstisch

Nu lijkt het misschien heel egoïstisch om alleen maar dingen te doen die ík leuk vind. Alsof ik dan geen rekening zou houden met anderen. Maar niets is minder waar! Want als ik lekker in mijn vel zit (en nogmaals: als Generator maar ook als Manifesting Generator is het toch écht de bedoeling om in respons dát te doen waar je joy aan beleeft), dan heeft dat ook een positief effect op mijn omgeving. Echt waar!

De kans is trouwens groot dat jij ook een (Manifesting) Generator bent, want zo’n 70% van de bevolking heeft dit energietype. Stel nou dat ook jij vooral dát gaat doen waar je blij van wordt! Waar je energie van krijgt! Moet je eens zien wat dat met je gaat doen. En wat het ook met je omgeving gaat doen. Die andere 30% van de bevolking heeft er namelijk écht baat bij als wij onze sacrale energie flink aan zetten. En nogmaals…. dat krijgen we dus voor elkaar door, in respons, dat te doen waar we blij van worden.

Wat er toen gebeurde…

Weet je… ik had afgelopen dagen helemaal géén zin om blogs te schrijven. Terwijl ik wel vond dat ik dat ‘moest’ doen, want tja, het hoort er nu eenmaal bij als je online onderneemt. Toch heb ik het niet gedaan… ondanks dat het best wel een dingetje was om mijn hoofd hierin mee te krijgen. En raad eens wat er toen gebeurde….

Ik ging een korte mail sturen naar de mooie vrouwen die op mijn nieuwsbrief zijn geabonneerd. Daarin wilde ik vertellen dat ik geen zin had om een blog te schrijven, maar dat er wel nieuwe podcastafleveringen online waren gekomen. En hoppa…. in respons, rolt er een flink stuk tekst uit mijn vingers vandaan. Een stuk tekst in respons ( = Generator strategie) én met plezier geschreven! Over ergens geen zin in hebben en vooral dát te doen wat je leuk vindt! En dat ben jij nu als blog alsnog aan het lezen. Het leven zit toch wonderlijk in elkaar als je je Strategie en Autoriteit (Human Design) volgt.

Doe vooral leuke dingen!

Moraal van het verhaal: als jij ook een (Manifesting) Generator bent, forceer niet de dingen waarvan je echt voelt dat je er geen zin in hebt. Die zin kan later alsnog komen, maar doe nu vooral dat wat je leuk vindt! Al is het alleen maar om frustratie te voorkomen, zodat je niet weer in een eetbui kukelt.
Enne… als je een Projector, Manifestor of Reflector bent: doe ook leuke dingen! Je bent het verdorie waard!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

Je hebt altijd een keuze

Je hebt altijd een keuze

Lange tijd was ik van mening dat ik totaal geen keuze had. Ik bedoel, de chips en snoep waren toch echt sterker dan ik. Die riepen me gewoon vanuit de kast, daar kon ik niets aan doen. Naja, ze riepen natuurlijk niet echt 😉 maar het idee dat de chips etc veel sterker was dan ik, dat heb ik wel heel lange tijd geloofd. Herkenbaar?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin