Home » Blog » Mindset » Ik wil geen saboterende gedachten meer denken
saboterende gedachten

Ik wil geen saboterende gedachten meer denken

door | 18 mrt, 2022 | Mindset

Wat als je bepaalde, saboterende gedachten niet meer zou kunnen denken? Ik hoorde deze vraag laatst in een podcastaflevering van Wayne Dyer. Helaas is deze wijze man niet meer onder ons, maar gelukkig worden er nog wel steeds fragmenten vanuit radioshows online gezet als podcastaflevering. Zo nu en dan luister ik die en deze vraag greep me gelijk! Op positieve manier welteverstaan. Ik vind dit een mega interessante vraag die enorm veel potentieel in zich heeft.

Wij denken allemaaal

Wij zijn denkende mensen, de een denkt meer dan de ander de een zit meer in z’n hoofd dan de ander. Ik bijvoorbeeld 😉 Heeft ook wel met mijn Human Design te maken ik heb een ‘ingekleurd’ hoofd en Ajna zoals dat heet. Dus er zit een constante energie bij mij in mijn denken. Dat is helemaal oke hoor, er is niets mis met denken.

Maar let op! Als het denken de overhand krijgt en je vooral negatieve of saboterende gedachten denkt die ervoor zorgen dat je je niet goed voelt, dat je niet lekker in je vel zit, dan ben je met je spreekwoordelijke verkeerde werk bezig.

Herkenbaar?

Als dat het geval is bij jou, als dit herkenbaar is voor jou, ga dan eens rustig zitten en stel je zelf de vraag ‘Wat als ik saboterende gedachten niet meer zou kunnen denken?’

Want wat als je bijvoorbeeld niet meer de gedachten zou kunnen denken als:

Ik ben te dik
Ik ben nu eenmaal een emotie-eter
Ik kan niet van de eetbuien af komen
Wat super stom van me, dat ik weer ben gaan vreten, sukkel die je bent
Pas als ik 10kg ben afgevallen dan ben ik goed genoeg

Wat als je dit soort gedachten niet meer zou kunnen denken….
Wat een enorm gevoel van rust zou dat geven! Wat een bevrijding zou dat zijn! Het zou je enorm veel kracht geven! Nietwaar??

Kan niet is dood en wil-niet ligt er naast

Alleen maar gedachten kunnen denken die helpend zijn, positief en krachtig. Waar we energie uit kunnen putten. Hoe fantastisch zou zijn! Denk je nu gelijk dat dat niet kan? Dat dat niet mogelijk is? Dan heb ik een wijsheid voor je die mijn vader vroeger altijd tegen mij zei ‘kan-niet is dood en wil-niet ligt er naast’… Denk daar maar eens over na 😉

Met andere woorden: als je positieve gedachten wilt denken, dan is dat mogelijk! Ik geloof echt dat jij in staat bent om zoveel mogelijk alleen maar positieve gedachten te denken. Ik geloof ook dat je daar iets voor mag doen. En dat is….oefenen!

Saboterende gedachtes denken is een keuze

Jij bent degene die kiest welke gedachten er in je hoofd komen en dus ben jij ook degene die hierin andere keuzes kan maken. En dat is een kwestie van oefenen. Zo simpel is het. Wil niet zeggen dat het ook altijd even makkelijk is. Want er zullen heus wel een aantal saboterende gedachten zijn die je al jaren op deze manier denkt. Dat kunnen zelfs overtuigingen zijn geworden. En daar is dan echt tijd voor nodig om hiervoor andere gedachten voor in de plaats te kiezen.

Doe het stap voor stap

Ik begrijp dat als jij jezelf na de zoveelste eetbui helemaal de put in praat omdat je zo stom bent geweest, dat je het niet had moeten doen, dat je schaamt en je boos en verdrietig voelt, dat het dan lastig is om je van het een op andere moment weer helemaal krachtig en positief te voelen. Je hoeft dan ook niet gelijk van de spreekwoordelijke vloer op zolder te komen.

Kies eerst eens een gedachte uit die iets minder slecht voelt, zoals ‘Ik heb een eetbui gehad, dat is niet fijn, maar dat maakt mij nog geen slechter mens’. Gun jezelf hiervoor de tijd! Gun jezelf het proces en ga er echt mee oefenen.

Wat je hierbij ook kan helpen zijn affirmaties. Een affirmatie is een korte krachtige zin die je helpt om positief over jezelf te denken. 

Meer hierover weten? Luister dan naar de podcastaflevering die ik hierover opnam. 

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin