Home » Blog » Mindset » Ik heb een peptalk nodig
ik heb een peptalk nodig

Ik heb een peptalk nodig

door | 20 sep, 2021 | Mindset

Dit blog is niet echt een blog. Het is meer een peptalk. Soms heb je gewoon even een peptalk nodig en deze wil ik je op dit moment heel graag geven. En eigenlijk is het ook niet zozeer een peptalk, maar meer een zin/mantra/affirmatie die je steeds opnieuw kunt gebruiken op het moment dat het even niet lekker loopt of als je (weer) in een eetbui bent gekukeld.

Een magische zin als peptalk

Het is een zin die ik ook altijd voor mezelf als peptalk gebruik, op momenten dat ik meer heb gegeten dan me lief was. Of als ik snoep op het moment dat rust pakken bijvoorbeeld beter was geweest. Want ja, ook ik heb nog af en toe een eetbui. Of dat erg is?
Nee hoor, ik heb geaccepteerd dat dat zo is. Het geeft mij namelijk ook een heel mooi signaal dat er iets scheef loopt, dat iets niet helemaal lekker loopt in mijn leven. Dan komt er weer een oud patroon om de hoek kijken (lees: dan ga ik op zoek naar eten) en dan weet ik dus dat ik aan de slag mag met datgene wat even niet lekker loopt.

Shit happens als peptalk

Maar goed, die peptalk zin dus. Wat zeg ik dan tegen mezelf?

“Shit happens!”

Yep, dat is het, ik zeg dan altijd ‘Shit happens’ tegen mezelf. Het is maar een korte zin en toch zijn deze 2 woorden super krachtig! Het geeft je de mogelijkheid om op een andere manier met je eetbui of nare situatie om te gaan. Het heeft namelijk geen zin om te blijven hangen in ‘had ik maar’, ‘wat ben ik toch een slappeling’ of ‘mijn dag is nu toch al verpest, dus ik blijf dooreten’.

Nee!
Dan blijf je er alleen maar in hangen.

Die gedachten gaan je niet verder helpen om je eetbuien onder controle te krijgen. Je wilt juist weer de regie in handen krijgen in plaats van je kracht weggeven aan eten… Toch?

Jij hebt de controle

Jíj hebt controle. Jij bent in control, altijd. Jij hebt de kracht om andere keuzes te maken. En die keuze maak je door eerst te erkennen dat je aan die vreetbui van zojuist niets meer kunt veranderen – shit happens – en vervolgens kijk je wat je nú anders kunt doen om weer in een fijn gevoel terug te keren.

Welke gedachten kun je nu denken om je weer goed te voelen?
Welke stap kun je nu zetten om je weer goed te voelen?
Wat kun je nu doen om je weer goed te voelen?
Dat zijn vragen die je jezelf in jouw peptalk mag stellen.

Haal de focus er vanaf

Haal de focus af, van de eetbui die je net hebt gehad, vergeef jezelf dat je zoveel gegeten hebt en richt je nu op totaal iets anders waarbij jij wel een goed gevoel krijgt. 
Geef jezelf hiervoor een liefdevolle schop onder je kont. Zodat je jezelf bovenstaande vragen gaat stellen en hier actie op onderneemt. Het gaat je vast en zeker helpen om van emotie-eten af te komen.

Vind je het lastig om jezelf die liefdevolle schop onder je kont te geven? Luister dan deze podcast, dan help ik je er een handje bij. In deze aflevering geef ik je de peptalk die je daarvoor nodig hebt. Luister deze zeker, elke keer opnieuw wanneer je het nodig hebt. Doen hoor! Je bent het verdorie waard <3

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin