Home » Blog » Mindset » Hoe kun je goed voor jezelf zorgen als je het druk hebt?
Hoe zorg je goed voor jezelf als je het druk hebt

Hoe kun je goed voor jezelf zorgen als je het druk hebt?

door | 22 nov, 2021 | Mindset

Eén van mijn klanten mailde mij het volgende: “Ik wil graag goed voor mezelf zorgen. Dat lukt over het algemeen best goed hoor, maar als ik aan het werk ben, dan vind ik het gewoon heel lastig. Het is de laatste tijd ook heel druk op mijn werk en dat maakt het nog moeilijker. Zo schiet mijn middagpauze er heel vaak bij in. Hoe kan ik op zulke drukke dagen toch goed voor mezelf zorgen?”

 

Het kan heel simpel zijn om goed voor jezelf te zorgen

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Je kunt blijven zeggen dat je er geen tijd voor hebt en dat je het er te druk voor hebt. Maar eerlijk gezegd zie ik het meer als dat je er geen prioriteit aan geeft. Goed voor jezelf zorgen zou prioriteit moeten hebben bij je. Je zou dat prioriteit mogen geven. Dat is echt sleutel. En tegelijkertijd is het ook een probleem, omdat je niet gewend bent om jezelf op nummer 1 te zetten. Is het niet je werk dat je voor laat gaan of je klanten, dan zijn het wel je kinderen of manlief zodra je weer thuis bent.

 

Zet jezelf op je prioriteitenlijst

Maak jezelf tot prioriteit, oftewel zet jezelf op nummer één! Als jij de lunchpauze prioriteit geeft boven doorwerken, dan geef je indirect jezelf ook prioriteit. Je lunchpauze is er tenslotte voor om even af te schakelen, om afstand te nemen van je werk, om tot rust te komen en om jezelf weer op te laden. Je bent de rest van de middag zoveel relaxter. Natuurlijk is deze middagpauze er ook om jezelf te voeden met goed eten. Zodat je er daarna weer even tegenaan kunt en productief kunt zijn.
Je hebt hierin 2 keuzes: zorg je goed voor jezelf en neem je pauze of neem je geen pauze en kom je jezelf later op de dag tegen? That’s the question…

 

Gun jezelf dat rustmoment

In hoeverre zet jij jezelf op nummer 1 en gun jij jezelf dit rustmoment midden op de dag? Als je dat doet, dan is dat echt een weldaad voor lichaam en geest. Ga maar na; als jij tussen de middag goed eet en met een voldaan gevoel de middag start, dan is de kans op een eetbui met fysieke oorzaak vele malen kleiner. Pak jij je rust en ga je rustiger de middag in, dan hoef jij later je onrust niet meer weg te snaaien want je ervaart dan helemaal geen onrust.

 

Goed voor jezelf zorgen kan altijd

Denk in mogelijkheden. Dus blijf niet hangen in gedachten als ‘dat lukt me toch nooit, want het is nu eenmaal druk’ of ‘dat is met mijn werk onmogelijk’. Het kan altijd! Pauze houden kan altijd! En misschien niet altijd op een manier die je graag zou willen, maar het kan altijd. Al dan niet met wat aanpassingen. Daar geloof ik oprecht in.

Wat je zoal in je lunchpauze kunt doen? Naar de kantine op je werk en met collega’s kletsen over andere dingen dan werk. Thuis aan je gedekte eettafel je lunch verorberen. Maar ook de overbekende lunchwandeling doet wonderen.

Op welke manier ga jij vanaf nu goed voor jezelf zorgen tijdens het middaguur? Of gedurende de rest van de dag? Laat het hieronder weten in de comments, daarmee inspireer je anderen weer om ook goed voor zichzelf te zorgen. Hoe mooi is dat om elkaar zo te helpen <3

P.S. Ik heb hier eerder al eens een podcast over opgenomen. Je luistert die via deze link.

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

Je hebt altijd een keuze

Je hebt altijd een keuze

Lange tijd was ik van mening dat ik totaal geen keuze had. Ik bedoel, de chips en snoep waren toch echt sterker dan ik. Die riepen me gewoon vanuit de kast, daar kon ik niets aan doen. Naja, ze riepen natuurlijk niet echt 😉 maar het idee dat de chips etc veel sterker was dan ik, dat heb ik wel heel lange tijd geloofd. Herkenbaar?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin