Home » Blog » Mindset » Hoe kan ik meer genieten?
Hoe kan ik meer genieten

Hoe kan ik meer genieten?

door | 6 sep, 2021 | Mindset

Het heeft bij mij écht wel een tijd geduurd voordat ik ook van de kleine dingen kon genieten. Als iemand tegen me zei ‘geniet van de zon die schijnt’ dacht ik altijd ‘ja ja, dat is toch heel normaal dat die schijnt, ik heb wel wat anders te doen… zoals het onder controle krijgen van mijn eetbuien.’

Inmiddels weet ik hoe belangrijk genieten is om een ex-emotie eter te worden. En ik vertel je in dit blog graag meer over hoe ook jij meer kunt gaan genieten.

Volop genieten

Ik kan inmiddels dus volop genieten. Vooral als het zonnig weer is, zoals afgelopen weekend! Ik heb er van genoten: ik heb veel gewandeld, ik heb bij mijn meiden gekeken met korfbal, manlief aangemoedigd tijdens de polderprutrace, boek gelezen in de zon. En zo waren er nog wel meer dingen waar ik van heb genoten. Heerlijk!

En jij? Hoe vaak geniet jij eigenlijk op een dag? In een week?

Genieten is een toverwoord

Ik zie genieten als een toverwoord.
Als iets dat je jezelf elke dag mag gunnen.
Als iets dat je geboorterecht is.
Als iets simpels waardoor je (weer) lekker in je vel zit.

En vooral dat laatste is zó belangrijk, lekker in je vel zitten. Maar de kans is groot dat je als emotie-eter juist minder vaak lekker in je vel zit dan je zo willen.

Niet lekker in je vel zitten

Grote kans dat je denkt dat je niet lekker in je vel zit omdat je eetbuien hebt, omdat je te zwaar bent, omdat je jezelf niet mooi vindt, omdat je vindt dat je kleding niet leuk staat.

Maar weet je, het omgekeerde is waar…
Je zit niet lekker in je vel en juist dáárdoor ga je overeten, heb je last van eetbuien, vind je jezelf niet mooi genoeg etc.

Natuurlijk voel je je rot als je weer te veel hebt gesnaaid. Maar je voelde je daarvoor al rot, verdrietig, boos, eenzaam, bang, of … (vul maar in voor jezelf) en daardoor ging je weer eten.
En ja, natuurlijk voel je je daarna nog rotter en zit je klem in de welbekende vicieuze cirkel. Dat klopt.

Er was al iets aan de hand!

En! Het begon eerder al met een of ander niet fijn gevoel. Dat niet fijne gevoel was er als eerste, daarna kwam het gesnaai pas. Zorg dus dat je eerst weer lekker in je vel komt te zitten. Dan kun je daarna stappen ondernemen om je eetbuien verleden tijd te laten zijn.

Echt waar, zo werkt het! Ik heb het zelf ervaren en ik zie dat ook bij de vrouwen die ik coach.

Hoe je weer lekker in je vel komt te zitten? Heel simpel…

GENIET!

Ga meer genieten. En dat hoeven heus geen grote dingen te zijn. Zo genoot ik vanmorgen intens van de buurpoes die bij ons naar boven was gekropen en naast me op mijn bureau lag te knorren (check mijn insta stories maar eens want daar deel ik regelmatig deze schattige pluizenbol). Hoe je meer kunt genieten? Hier een paar voorbeelden:

Steek je kop naar buiten en voel de warme zonnestralen op je snoet.
Maak een dansje met je (klein)kind.
Drink buiten een kop koffie of thee.
Maak een ommetje.
Lees een boek of tijdschrift.

Talloze opties om te genieten

Er zijn talloze manieren om te genieten. Doe het bewust en merk op wat je voelt. Het kan niet anders dan dat je je daar beter door gaat voelen. En als jij (weer) lekkerder in je vel zit, dan heb je ook geen (vr)eten nodig….

Echt, ga het doen. Ga meer genieten, wees dankbaar voor de (kleine) dingen in je leven. Eerlijk waar, je gaat daardoor écht lekkerder in je vel zitten. Je bent het verdorie waard!

Waar geniet jij vandaag van? Deel het hieronder in de reacties, dan kunnen we elkaar inspireren <3

Ik heb over dit onderwerp ook een podcast aflevering opgenomen. Je beluistert die via deze link

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Anja

  Als ervaringsdeskundige in ex- emotie-eter /boulimia, herken ik mij helemaal in jouw verhaal. Ik geniet nu ook meer van kleine dingen. Vroeger kon ik niet genieten van kleine dingen, omdat je dan constant bezig bent met eetbuien of de drang naar eten. Ik houd nu al jaren een dankbaarheidsboekje bij. Elke dag schrijf ik dan mijn geluksmomentjes, vaak kleine dingen. Om 10 uur mijn kopje koffie, wandeling langs het water. Van het weer (ook als het regent) Creativiteit helpt mij ook enorm. Ook dit helpt mij dat ik lekker in mijn vel blijf zitten…….

  Reageer
  • Laura Nijman

   Wat een mooi bericht Anja, dankjewel! Prachtig dat je al jaren een dankbaarheidsboekje bij houdt, dat werkt ook zó enorm goed. Net als creativiteit. Fijn deze extra tips/toevoegingen.

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin