Home » Blog » Mindset » Hoe ga je om met belemmerende overtuigingen?
belemmerende overtuigingen

Hoe ga je om met belemmerende overtuigingen?

door | 25 mrt, 2022 | Mindset

Je hebt vast weleens gemerkt dat iemand ergens heel erg overtuigd van kan zijn. Soms zelfs op het irritante af, vooral als jij er (iets) anders over denkt ;-). Maar heb jij je weleens gerealiseerd dat overtuigingen ook op een wat subtieler vlak aanwezig kunnen zijn? Ik weet zeker dat jij bepaalde overtuigingen hebt, waar je je niet altijd even bewust van bent. Ze zijn meer onbewust bij je aanwezig, maar daardoor zeker niet minder krachtig!

Ik word altijd dik als ik met vakantie ga

Er zijn vrouwen die hebben de overtuiging ‘als ik met vakantie ben dan kom ik altijd aan in gewicht’ . Zij komen altijd zwaarder terug dan dat ze heen gingen.
Maar er zijn ook genoeg vrouwen die op gewicht blijven of afvallen. Ik heb dat zelf ook meegemaakt hoor, gewoon afvallen tijdens vakantie.

Natuurlijk heeft dat deels te maken met hoe actief je vakantie is, maar vergis je niet in de kracht van je gedachten! Hoe meer jij denkt en steeds maar blijft herhalen dat je tijdens vakanties aan komt, dan ga je daar steeds sterker in geloven, dan wordt het een overtuiging en dan ís dat ook wat de werkelijkheid jou laat zien. Vooral als je het zegt als in de trant van ‘het is nu eenmaal zo’. Daarmee gooi je de deur dicht voor andere opties. Die deuren houd je hiermee gewoon dicht en gesloten….

Positieve overtuigingen creëren – een oefening

Als je weet dat je andere positieve gedachten kunt denken, dan kun je ook andere, positieve, overtuigingen creëren. Laat ik je daarbij helpen met een oefening:

Welke negatieve gedachten denk jij heel vaak? 
Dat zijn jouw overtuigingen. Ga eens kijken hoe je die kunt omturnen, op welke manier kun je die positief maken?

Zoals in het voorbeeld hierboven met het aan komen tijdens vakanties. Ten eerste stop je natuurlijk met dat tegen jezelf te zeggen. In plaats daarvan zeg je tegen jezelf ‘ik blijf deze vakantie mooi op gewicht’. Zorg er wel voor dat je hierin gelooft. Ik bedoel, als je jaren tegen jezelf zegt ‘ik kom altijd aan tijdens vakanties’ dan is de stap te groot om nu te gaan geloven dat je afvalt terwijl je met je kont op een Grieks strand ligt. Gewoon lekker op gewicht blijven, hoe heerlijk is dat (al)?!

Stuur je gedachten naar andere overtuigingen

Ook jij bent in staat om je gedachtes zó te sturen, waardoor je andere, helpende (!) overtuigingen kunt aannemen. Dat is zo krachtig! Nieuwe dingen geloven. Dat is zo fijn. Helemaal als je een aantal positieve ervaringen hiermee hebt gecreëerd. Dan sterkt je dat nog meer.

Let wel op, dat je niet in de ‘als… dan….’ Terecht gaat komen. Als in ‘eerst zien dan geloven’. Want zo werkt het juist tegengesteld. Ga eerst geloven dat het mogelijk is, zie het voor je. Beeld het je in hoe het zou zijn. Visualiseer. En blijf deze nieuwe gedachten steeds herhalen voor jezelf. Dan ga je zien dat het ook echt waarheid wordt. En voilá, dan heb je er een nieuwe positieve overtuiging bij 😉

Ben jij bereid om iets anders te gaan geloven?

Podcastaflevering

De podcastaflevering hierover beluisteren? Leuk! Klik daarvoor op deze link  Je bent van harte welkom!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin