Home » Blog » Mindset » Hoe eerlijk ben jij naar jezelf?
Hoe eerlijk ben jij naar jezelf

Hoe eerlijk ben jij naar jezelf?

door | 28 jun, 2022 | Mindset

Hoe eerlijk ben jij naar jezelf?

Een vraag die je jezelf vast niet elke dag stelt. Het is een vraag waar je over na mag denken.
En het is een vraag die veel teweeg kan brengen. Vooral als blijkt dat je minder eerlijk naar jezelf bent dan je van tevoren zou hebben verwacht.

Waarom zou je deze vraag willen stellen?

Maar waarom zou je jezelf deze vraag eigenlijk stellen? Ik stel mijn klanten altijd deze vraag. Want op het moment dat je gezonder wilt gaan eten, je voedingspatroon wilt aanpassen, minder wilt snoepen of van je eetbuien af wilt, dan is het heel belangrijk om eerlijk naar jezelf te zijn. Als je dat namelijk niet bent, dan vergroot je enorm de kans dat je keuzes maakt waar je later dikke vette spijt van krijgt…

Eerlijk zijn in de supermarkt

Stel je eens voor; je bent in de supermarkt. Daar is van alles te koop: gezonde voeding zoals bananen, appels, broccoli, meloen, witlof, sla, noten etc. Maar er liggen ook schappen vol met koek, snoep, chips, noem maar op. Je weet dat je die paden beter kunt overslaan. Ergens hoor je dat stemmetje ook wel in je hoofd. Al is het maar een klein, zacht stemmetje, dat je ver weg zacht hoort fluisteren om naar de kassa te gaan in plaats van dat ene bewuste pad in te lopen. Je hoort het wel en je weet ook wel dat je beter nu kunt gaan afrekenen. Maar luister je er ook naar? Ben je op zo’n moment heel eerlijk naar jezelf? Of sjees je toch langs het koek schap en stop je van alles in je winkelkar?

De stem van je innerlijke zelf is eerlijk

Ik geloof dat het beter is om naar deze stem te luisteren, hoe zacht ze misschien ook mag klinken. Het is namelijk de stem vanuit je lichaam, van je innerlijke zelf. En ik ben er van overtuigd dat de antwoorden eerder in ons lichaam te vinden zijn dan met ons brein. Helemaal als het om voeding en eten gaat. Je brein kan je namelijk om de tuin leiden met gewoontes die je door de jaren heen hebt aangeleerd en met overtuigingen die je je hebt eigen gemaakt.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gewoonte dat je altijd op vrijdag boodschappen doet en dat je dan standaard chips en nootjes in je kar stopt omdat je dat elke avond in het weekend standaard eet. Of de overtuiging dat je geen boodschappen kunt doen zonder iets lekkers mee te nemen voor bij de koffie.

Is het waar?

Maar deze overtuigingen hoeven helemaal niet waar te zijn voor jou op dit moment. En gewoontes, zeker de ongezonde 😉 zijn er om doorbroken te worden. Dat doe je door te luisteren naar je innerlijke stem én door heel eerlijk tegen jezelf te zijn. Dus als deze stem, of jouw lichaam, aangeeft dat je het pak koek beter kunt laten liggen, doe dat dan ook. Vind jezelf waardevol genoeg om goed voor te zorgen. Om jezelf en je lichaam het beste te gunnen. Om eerlijk te zijn tegen jezelf en daar ook naar te handelen.

Tips om eerlijk tegen jezelf te zijn

Hoe je dat doet? Ik geef je 2 tips. Laten we het voorbeeld van de supermarkt aanhouden. Ga heel bewust boodschappen doen. Dus maak van tevoren een lijstje met wat je nodig hebt en haal alleen die boodschappen. Doe heel doelgericht je boodschappen.
Grote kans trouwens dat je altijd door middel van dezelfde route door de supermarkt heen loopt. Verander deze route eens. Daarmee doorbreek je een gewoonte, waardoor het ook makkelijker wordt om de gewoonte van ‘comfortfood’ in je kar te stoppen, te doorbreken.
Kijk eens naar je winkelkar als je deze tips toe gaat passen én wanneer je heel eerlijk tegen jezelf gaat zijn. Dan ziet de inhoud ervan er heel anders uit dan een week geleden…..

Ik heb ook een podcastaflevering opgenomen over eerlijk zijn tegen jezelf. Je beluistert die via deze link

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin