Home » Blog » Mindset » Eerst zien en dan geloven, of…..
eerst zien dan geloven

Eerst zien en dan geloven, of…..

door | 9 feb, 2022 | Mindset

Grote kans dat ook jij bent opgevoed met de term ‘eerst zien, dan geloven’ of jij je ouders vroeger vaak hoorde zeggen, ‘Nou dat moeten we eerst maar eens zien’, als je iets wilde gaan doen. Wat daarmee eigenlijk werd gezegd is, dat zijn echt geloofden in wat je zei, wat je wilde doen of waar jij wél in geloofde. Ze wilden eerst het resultaat zien.

Het zou zomaar kunnen dat jij deze gedachtegang hebt overgenomen van ze en dat ook jij dus eerst resultaat wilt zien voordat je ergens aan begint. Voordat je ergens in gelóóft dat het zou kunnen werken voor je. Want dat is eigenlijk wat je met de gedachte ‘dat moet ik eerst maar eens zien’ aangeeft. Je gelooft er niet (helemaal) in…

 

Gedachtekronkel

Deze gedachtekronkel zou er nu ook weleens voor kunnen zorgen dat je minder makkelijk van je eetbuien af komt. Waarom? Omdat als je het resultaat eerst wilt zien voordat je erin gaat geloven (want dat is wat er eigenlijk gezegd wordt bij ‘eerst zien, dan geloven), dan gaat dat natuurlijk niet werken.

Want op het moment dat jij je resultaat al hebt behaald, dan hoef je er niet meer in te geloven. Dan is het er al. Het maakt hierbij trouwens niet uit of het nu gaat om een bepaald getal op de weegschaal, om het emotie-eten dat je doet of die mega dosis chocolade voor dat je ongesteld moet worden. Op een of andere manier geloof je niet dat het voor jou is weggelegd.

 

Stel je nu eens voor dat je eerst gaat geloven en dan pas gaat zien

Maar stel je nu eens voor, dat je dat gaat omdraaien. Dat je eerst gaat geloven…. wat is er dan allemaal mogelijk? Ik wil jou super graag de inspiratie geven én een liefdevol duwtje in je rug om eerst te gaan geloven dát je van je eetbuien af kunt komen. Dat dat ook voor jou is weggelegd!

Want als jij gaat geloven dat je dat daadwerkelijk voor elkaar kunt krijgen, op welke manier dan ook, dan zal je merken dat je signalen om je heen gaat zien die jou hierbij gaan helpen.

 

De hoe is nu nog niet belangrijk

Welke signalen dat dan zijn of op welke manier je jouw eetbuien ook maar gaat tackelen, dat doet er nu nog niet toe. De ‘hoe’ is nu nog niet belangrijk. Die ontvouwt zich later wel. Het belangrijkste is dat je eerst gaat geloven dat het ook voor jou is weggelegd.

Dat geloof hoeft trouwens niet gelijk mega groot te zijn. Wees eerst bereid om te gaan geloven dat je een eetbuivrij leven kunt creëren, ga er vervolgens stap voor stap steeds meer in geloven én onderneem actie. Want met alleen op de bank blijven hangen met de chipszak binnen handbereik een netflix serie kijken, daar ga je niet verder mee komen.

Dus… wat ga jij vanaf nu geloven?

Vind je het leuk om hier een podcast over te beluisteren? Klik dan even hier

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin