Home » Blog » Gezondheid » Wat je met liefde allemaal kunt bereiken
wat je met liefde kunt bereiken

Wat je met liefde allemaal kunt bereiken

door | 16 mrt, 2020 | Gezondheid

In dit blog laat ik je zien wat je met liefde allemaal kunt bereiken. Vooral voor jezelf om eetbuien te overwinnen, maar ook voor je naasten. En dat begint met een stukje muziek…. Ik luister altijd graag naar Gerard Ekdom; zijn fijne radiostem, zijn uitstekende muzieksmaak en zijn enorme muziekkennis maken het voor mij ’s morgens een feestje om af te stemmen op radio 10. Zo ook vanmorgen. Toen werd ik wakker van de wekkerradio (ja inderdaad, zo’n ‘ouderwetse’ die nog via FM radio ontvangt, heerlijk!) precies op het moment dat hij het nummer ‘Love will save the day’ van Whitney Houston draaide. Hoe toepasselijk!!? Want dat is toch waar het om gaat, lieve mensen? LIEFDE! <3 En daarom schrijf ik dit blog, om je te laten weten wat je met liefde allemaal kunt bereiken.

Liefde voor jezelf, liefde voor je gezin, familie, vrienden, je omgeving, voor je medemens en voor de wereld!

 

Ook ik twijfel weleens…

Ik heb wel even getwijfeld wat ik de komende tijd ga posten op mijn website en op social media. Richt ik me ook op het corona nieuws en de daarmee gepaard gaande angst? Post ik niks onder het mom van ‘nu te druk, want de kinderen zijn thuis’? Ga ik door zoals ik altijd deed, oftewel, posten omdat het als zzp-er noodzakelijk is om zichtbaar te zijn? Of ga ik díe posts plaatsen die vanuit mijzelf komen, die ik schrijf vanuit mijn hart? Waarmee ik jou kan inspireren en helpen om hetzelfde te gaan doen? Ik heb zojuist gekozen om dat laatste te gaan doen.

En dit is de eerste…

 

“Wat de pessimist ziet als een struikelblok, beschouwt de inspirerende optimist slechts als een opstapje”

Ik wil die inspirerende optimist zijn! Ik wil leven vanuit liefde. Ik wil geven vanuit liefde, omdat ik weet wat je met liefde allemaal kunt bereiken. Ik wil jou leren dat emoties er mogen zijn. Dat je ze mag toelaten en ze niet hoeft weg te eten met drop, chips, chocolade of een combinatie daarvan…. En terwijl er nu een stemmetje in mijn hoofd roept ‘Ja lekker dan, de hele wereld is in het ban van het coronavirus en jij hebt het nu over eetbuien, ga je eens lekker bezig houden met serieuzere dingen!’  weet ik, diep van binnen, dat dit wel is wat ík hier te doen heb op deze mooie aarde. Jou helpen met het overwinnen van je eetbuien.

Dat staat wellicht niet in verhouding met de crisis waar de wereld zich nu in bevindt, maar hé laten we allemaal op onze eigen manier ons steentje bijdragen om de wereld een stukje mooier te maken. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten. Laten we deze benutten en elkaar helpen. We hebben elkaar nodig. Juist nu!

 

 Wees lief voor jezelf!

Maar wees in eerste instantie lief voor jezelf en geef jouw liefde (door) aan je kinderen. Als je te veel stress ervaart, je verkeerd voedsel tot je neemt (zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel), je niet goed voor jezelf zorgt, te druk bezig bent met díe dingen die er eigenlijk níet toe doen, werk doet waar je ogen niet van gaan glimmen etc dan put je jezelf uit.

Is dat de bedoeling van het leven? Jezelf uitputten, dingen doen omdat je vindt dat je ze ‘moet’ doen of omdat je denkt dat ze van je verwacht worden? Of is het de bedoeling van het leven om het naar je zin te hebben en anderen te helpen met dat wat je het liefste doet?

Wat mij betreft, het laatste…. Ik ben niet voor niets ruim 3 jaar geleden uit dienst gegaan bij een groot internationaal bedrijf. Het draaide daar op gegeven moment vooral om de cijfers en om geld. Ik werd er niet meer gelukkig van…

 

Wat je met liefde allemaal kunt bereiken

Ik wilde, en wil nog steeds, écht iets betekenen voor mijn medemens. En dat is met mijn praktijk GezondeGezinnen én het online platform ‘nooitmeereetbuien’ gelukt! Want elke keer als ik met mijn klanten gesproken heb en ze help met mijn adviezen, dan maakt mijn hart een sprongetje. Dat maakt mij blij en gelukkig.

Dus ja, ik ga de komende tijd doen waar ik goed in ben en waar ik blij van word! Jou helpen bij het overwinnen van je eetbuien, zodat jij je weer vrij en gelukkig gaat voelen. Zodat jij weer het vertrouwen in jezelf terug krijgt. Zodat je welke crisis dan ook, groot of klein, kunt overwinnen zonder te snaaien en te vreten. Zodat je weer lief bent voor jezelf en daardoor ook liefde verder kunt verspreiden.

 

Tot slot…tips om goed voor jezelf en je medemens te zorgen

Daarnaast hoop ik van harte dat jij ook dat gaat doen waar je goed in bent, waar je blij van wordt, waarin je je gewaardeerd voelt, waarin je je liefde aan jezelf en aan je medemens kunt geven. En dan maakt het niet uit wat voor werk je doet! Of je nu in een groot bedrijf werkt of een eenmanszaak hebt. Want al helpen jij en ik vandaag ‘slechts’ één ander persoon, dan maken we samen de wereld steeds een stukje mooier. Alle kleine beetjes helpen! En ja, ook lief doen tegen jezelf en goed voor jezelf zorgen helpen daar ook bij! Maak gezonde keuzes, kies vanuit en voor liefde en laat je emoties er zijn. Enne… vergeet vooral ook niet te lachen om alle WC rol en andere grappen. Want lachen is een wondermiddel, net als liefde <3

 

“Love will save the day”

 

Waar maak jij vandaag de wereld een stukje mooier mee? Laat het me hieronder weten. En als je twijfelt waar jouw kwaliteiten liggen of als je wilt weten hoe ik jou kan helpen je eetbuien te overwinnen, dan ben ik er ook voor jou!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin