Home » Blog » Gezondheid » Help! Ik heb een blinde vlek
Ik heb een blinde vlek

Help! Ik heb een blinde vlek

door | 9 sep, 2022 | Gezondheid

Blinde vlekken… We hebben ze allemaal! We hebben allemaal ergens een blinde vlek voor. De een op het ene gebied, de ander op een ander gebied. En de een wat groter dan de ander.

Zo ook ik…

 

Mijn blinde vlek met hypoglycemie

Van de week is er bij mij een grote blinde vlek bloot gelegd. Eentje die in de nineties bij me is ontstaan (dus dat is al een poosje 😉 ). Eind jaren negentig is er bij mij – na talloze onderzoeken, want niemand wist waarom ik altijd maar zo moe was – hypoglykemie vastgesteld. Hypoglykemie is, even kort door de bocht gezegd, een (constante te) lage bloedsuikerspiegel. Bij mij uitte het zich in ieder geval in extreme vermoeidheid, trillerig gevoel, warrig hoofd, slechte concentratie en heel ‘zware’ benen.

Ik kreeg toentertijd een suikervrij en koolhydraatarm dieet voorgeschreven. Dat ging goed en ik knapte weer op. Gelukkig!

 

Je staat niet stil bij je eigen blinde vlekken

Fastforward terug naar het nu… Al maanden voel ik me moe, soms zo moe dat zelfs de spreekwoordelijke oude omaatjes zonder elektrische fiets mij voorbij sjeesde (bij wijze van spreken dan hè, want ik liet me natuurlijk niet kennen…).

Ik ben orthomoleculair geschoold, weet veel af van gezondheid óók binnen de epigenetica, maar dat die extreme vermoeidheid, de zware benen, het niet helder na kunnen denken en die haast onbedwingbare behoefte naar suikers en snelle koolhydraten weleens veroorzaakt zouden konden worden door hypoglykemie? Nee, daar dacht ik totaal niet aan…

 

Hulp van buitenaf

Totdat ik mijn vermoeidheid ter sprake bracht bij een bevriende therapeut. Zij attendeerde mij erop dat deze klachten wel heel veel weg hadden van hypoglykemie. Ze zei het woord en ik voelde een golf van opluchting door me heen gaan en er daalde een innerlijke rust op me neer. Ze had gelijk! Ze had meer dan gelijk. En ik had het niet gezien, want het was mijn blinde vlek.

Als emotie-eter had ik me aangeleerd om mezelf niets te ontzeggen, want juist dan ga je er naar snakken. Ik at dus gewoon drop, ijsjes, gevulde koek en fruit. Heel veel fruit! Want ik ben dol op fruit en het is nog gezond ook. Dus ik dacht echt oprecht dat ik daar goed aan deed. Alleen is dat momenteel absoluut niet goed voor mijn lichaam. Die hoeveelheid suiker kan mijn lichaam nu (nog) niet aan.

 

Had ik maar… Nee!

Had ik dit moeten weten? Had ik dit moeten aan zien komen? En had ik het kunnen voorkomen? Allemaal vragen die wel even door mijn gedachten heen schoten. Maar die ik ook heel snel weer aan de kant heb gelegd. Deze vragen hebben namelijk geen zin. En ja, heel eerlijk gezegd, ergens diep van binnen heb ik het altijd wel geweten. Alleen heb ik er een grote blinde vlek over heen gelegd. Het is oké. Ik voel me nu vooral heel dankbaar dat deze bevriende therapeut mij hierop attendeerde. Want een nuchter bloedglucose van 3,5 is niet geheel zonder risico…. Dat is écht te laag.

 

Voedingspatroon vrij van suikers

Voor mij breekt er nu dus een tijd aan van het volgen van een geheel suikervrij voedingspatroon. Waarvan de eerste 6 weken ook fruit op de ‘no-go lijst’ staan 🙁
Het is wat het is. Gelukkig weet ik waar ik op moet letten bij het lezen van etiketten (je moest eens weten op hoeveel verschillende manier suiker vermeld kan staan joh). En mag ik mijn creativiteit weer gaan laten zegevieren, want ik heb talloze receptenkaarten klaar liggen die laag in koolhydraten en vrij van suikers zijn. Dus het komt wel goed met mij de komende maanden.

En ik weet waar ik het voor doe, want oh oh oh, wat kijk ik er naar uit om weer die energieke Laura te kunnen zijn! ‘s Morgens mijn bed uit te kunnen springen, alles weer op de fiets kunnen doen en er weer helemaal voor mijn meiden kunnen zijn. Een heerlijk vooruitzicht!

 

Wat is jouw blinde vlek?

Waarom ik je dit vertel, mijn verhaal met je deel? We hebben allemaal onze blinde vlekken. Zo ook jij. Ik zie die als leermomenten. Het zijn obstakels of een omweg in je leven waardoor je kunt groeien. Waardoor je leert luisteren naar dat stemmetje binnenin jezelf. In plaats van dat je luistert naar anderen die je vertellen wat je (moet) doen. Soms heb je wel iemand nodig die je helpt om je blinde vlek bloot te leggen, zoals bij mij het geval was. Dat is oké. Om vervolgens dicht bij jezelf te blijven en te luisteren naar je lichaam om te ontdekken wat goed is voor jou. Want alleen jij kan dat weten, niet iemand anders….

 

Hulp nodig?

Vind je dat lastig? Houd dan mijn website en socials de komende tijd in de gaten. Want binnenkort lanceer ik een gloednieuwe online mini training waarin jij met behulp van Human Design leert luisteren naar je lichaam. Om op die manier de juiste voedingskeuzes te maken. Daardoor ga je meer rust in je hoofd ervaren, zal eten geen struggle meer voor je zijn en creëer je een voedingspatroon dat bij je past. Zonder gedoe, zonder eetbuien en overeten en wel met een heerlijk gevoel van bevrijding.

Je bent het verdorie waard!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

Body positivity

Body positivity

Heb jij weleens van body positivity gehoord? We lijken geobsedeerd door ons lichaam. We houden onze buik in, hongeren onszelf uit om af te vallen, vinden dat onze dag verpest is als de weegschaal een net iets hoger getal aangeeft dan gisteren. En dat vinden we dan ook nog normaal… Ik vind dat echter niet normaal!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin