Home » Blog » Gezondheid » Geduld is een schone zaak, ook als het om afvallen gaat
geduld

Geduld is een schone zaak, ook als het om afvallen gaat

door | 21 sep, 2022 | Gezondheid

‘Geduld is een schone zaak’, wie kent dat spreekwoord nu niet? Een waarheid als een koe, maar lang niet altijd even makkelijk! Zeker niet voor mij als

Generator zijnde (dat is mijn Human Design type). En aangezien ongeveer 70% van de bevolking een (Manifesting) Generator is, is de kans groot dat jij ook regelmatig frustratie ervaart omdat geduld niet je sterkste kant is! Helemaal als je momenteel bezig bent om gewicht te verliezen, dat kan niet snel genoeg gaan, toch??!

Je hebt geduld nodig

Maar heel eerlijk gezegd… is die 10kg er ook binnen een maand aangekomen? Grote kans van niet. Dus laten we eerlijk zijn, geduld is hier wel op zijn plaats, want die 10kg zal er ook niet zomaar in een maand vanaf gaan (tenzij je de resetkuur volgt, maar dat is weer iets anders).
Met andere woorden, je hebt hier geduld voor nodig. En dat kan zo nu en dan best een uitdaging zijn. Helemaal als je een digitale weegschaal hebt.

De digitale weegschaal…

Als je een digitale weegschaal in de badkamer hebt staan, dan wordt jouw geduld nog vaker op de proef gesteld. Want dan baal je al als je 0.2kg bent aangekomen! Herkenbaar? Ja toch?!
Maar weet je…. Die 0.2kg kan er zomaar in zitten dat je voordat je je ging wegen, niet helemaal hebt leeg geplast en dat er dus nog een slokken water in je blaas achter zijn gebleven. Ga maar eens wegen, een paar slokken, dat kan zomaar 200 gram zijn hoor! En jij maar balen dat je bent aangekomen.

Het gaat om de gehele reis

Dus… haal even diep adem en laat je niet zo snel van de wijs brengen. Heb geduld! Het gaat niet om die 2 ons die de weegschaal vandaag meer laat zien. Het gaat om de gehele reis. Om het totale gewicht dat je gedurende jouw afvalreis kwijt raakt. Niet om die ene dag. En ook niet om 2 dagen trouwens.
Ik ben dan ook zo blij dat ik zo’n heerlijke ouderwetse analoge weegschaal heb. Het wijzertje wijst ongeveer de 62kg aan. De ene keer wijst de wijzer wat maar naar links en de andere keer wat meer naar rechts. En dat is helemaal prima. Helemaal als je bedenkt dat wij vrouwen ook te maken hebben met hormonale schommelingen en onze menstruatie – dat heeft ook effect op het getal dat je weegschaal laat zien.

Geheimpje…

Zal ik je trouwens nog een geheimpje verklappen? Afvallen gaat met de spreekwoordelijke ups and downs, met vallen en opstaan. Je verliest wat gewicht en dan kom je op een soort van plateau te staan en sta je dus stil – alleen wat je gewicht betreft he, want voor de rest ga je natuurlijk lekker door. Daarna gaat het getal weer wat verder naar beneden en er komt echt ook wel een moment dat je gewicht iets stijgt. That’s part of the process. Het hoort er bij! En daarom mag je dus geduld hebben. Want nogmaals, het gaat om de gehele reis naar het eindresultaat toe en niet om de dagen dat je minder vriendjes bent met je weegschaal.

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

Body positivity

Body positivity

Heb jij weleens van body positivity gehoord? We lijken geobsedeerd door ons lichaam. We houden onze buik in, hongeren onszelf uit om af te vallen, vinden dat onze dag verpest is als de weegschaal een net iets hoger getal aangeeft dan gisteren. En dat vinden we dan ook nog normaal… Ik vind dat echter niet normaal!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin