Home » Blog » Emotie eten » Hoe zoet ben jij voor jezelf?
hoe zoet ben jij voor jezelf

Hoe zoet ben jij voor jezelf?

door | 26 mrt, 2021 | Emotie eten

Heb jij je dat weleens afgevraagd? Hoe zoet jij bent voor jezelf? Ik bedoel, de meeste vrouwen die ik spreek vinden dat ze van alles moeten. Is het niet van zichzelf dan is het wel dat ze denken dat andere mensen dingen van ze verwachten:

Dat ze bepaalde dingen moeten doen
Hoe ze die dingen dan horen te doen
Hoe ze er uit zouden horen te zien
Wat ze wel en vooral níet mogen eten
Wat ze zeggen
Etcetera….

Zoet voor jezelf, hoe dan?

Maar door in al dat moeten en verwachtingen te blijven hangen, ben je niet echt zoet, oftewel lief, voor jezelf. Want wat wil jíj eigenlijk? Waar word jij blij van? Door juist dat te doen wat jou plezier geeft en waar je van geniet, ben je gelijk een stuk zoeter voor jezelf. En echt waar hoor, daar kan geen stuk taart tegenop! Hoe lekker zoet die ook is.

Er gaat niks boven je eigen zoetheid!
Wees lief voor jezelf
Heb compassie met jezelf
Denk positief over jezelf
Zie wat voor mooi mens je bent
Gun jezelf het allerbeste
Zet jezelf op die eerste plaats

En weet, je hebt altijd een keuze in wat je denkt of doet.
Dusss…is het dit keer liefdevol en zoet voor je zelf??

 

Gun jezelf de tijd

Misschien vergt dit een nieuwe vorm van denken voor je. Dat kan. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat het mij ook niet van de één op de andere dag lukte om zoet te zijn voor mezelf. En af en toe betrap ik mezelf er ook nog steeds op negatieve gedachten. Verschil met vroeger is wel dat ik het veel eerder door heb! Ik ben me er bewust van. Op zo’n moment buig ik de negativiteit om in iets positiefs.

Weet dus dat dit tijd kost én gun jezelf hierin ook de tijd. Het is een proces waar je in zit. Een proces waarin je steeds zoeter, oftewel liever, voor jezelf wordt.

Eerst geloven, dan zien

Het proces is er trouwens een van vallen en opstaan, maar heb vertrouwen. Ga het eerst geloven, dan zal je zien welke wonderen er op je pad verschijnen. We zijn opgevoed met de overtuiging ‘eerst zien, dan geloven’. Maar zo werkt het. Tenminste, het werkt wel zo, maar dan gaan er geen wonderen voor je gebeuren, omdat je er in eerte instantie al niet in gelooft. Dusss… eerst geloven en dan zien!

Dit ben ik 😉

Als orthomoleculair therapeut, ex-emotie eter en Human Design coach weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lichaam: fysiek, mentaal, emotioneel én spiritueel.

Ga je ook weer vrij voelen met:

Gerelateerde artikelen

De rol van geur en beelden bij eetbuien

De rol van geur en beelden bij eetbuien

Het is zaterdagochtend. Je loopt door de winkelstraat en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken brood en koekjes. De bakker heeft zijn best gedaan, want het ruikt zalig. Je staat even stil voor de etalage. Het ziet er ook nog eens verrukkelijk uit!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin