Home » Blog » Eetbuien en emotie-eten » Luister naar je lichaam en verminder eetbuien
luister naar je lichaam

Luister naar je lichaam en verminder eetbuien

door | 25 mrt, 2022 | Eetbuien en emotie-eten

Luisteren naar je lichaam, hoe vaak doe jij dat? Je lichaam heeft veel meer wijsheid in pacht dan je denken en ik kan je dan ook echt aanraden om meer naar je lijf te luisteren dan naar de stemmetjes in je hoofd.
Het is best een uitdaging hoor, want we leven momenteel wel in een maatschappij waarbij ons denken in hoog aanzien staat. En toch wil ik je uitdagen om vaker naar je lichaam te luisteren, wat je hoofd daar dan ook van mag vinden.

 

Zo luister ik naar mijn lichaam

Wat bedoel ik daar dan mee ‘luister naar je lichaam’? Ik geef je een recent voorbeeld: ik fietste laatst naar de supermarkt om wat boodschappen te doen. Toen opeens het woord ‘gevulde koek’ bij me op kwam. Ik had net geluncht dus ik was helemaal niet bezig met eten, laat staan met gevulde koeken. Ik liet die gedachte dus weer gaan. Ik zette mijn fiets neer en zag bij de bakker aan de overkant een bord buiten staan ‘5 gevulde koeken voor €4,-‘ Maarja, ik had nog steeds net gegeten en wat moest ik in hemelsnaam in mijn eentje met 5 gevulde koeken. Ik deed mijn fiets op slot en liep de supermarkt in en daar zag ik dat ze vers gebakken gevulde koeken in de aanbieding hadden….

 

Schakel je hoofd uit en luister naar je lichaam

Op zo’n moment weet ik gewoon dat ik ‘mijn hoofd mag uitschakelen’, en naar mijn lichaam mag luisteren. Erop vertrouwen dat zij het bij het rechte eind heeft. Want waarom komen er anders steeds gevulde koeken op mijn pad?? Op zo’n moment heeft blijven denken dat het net lunchtijd is geweest en dat ik nu geen gevulde koek hoor te eten, geen zin. Mijn lichaam wilde me iets anders vertellen, de signalen in mijn omgeving waren overduidelijk 😉 Dus ik vroeg aan mijn lichaam (dat doe ik door middel van pendelen) of het behoefte had aan een gevulde koek. En ik kreeg, je voelt het vast wel al aankomen, een dikke vette JA als antwoord. Dus er belandde ook een verse gevulde koek in mijn winkelmandje.

 

Volop genieten en heerlijk voldaan

Thuis gekomen, heb ik deze koek met smaak op zitten peuzelen. Dit was echt volop genieten. En weet je wat nog het mooiste is van dit hele verhaal? Naderhand voelde ik totaal geen schuldgevoel, boosheid, spijt of iets dergelijks. Ik voelde me heerlijk voldaan en pas ’s avonds kreeg ik weer trek.

Nou, ik kan je zeggen dat dat in het verleden wel anders was hoor…. Maar sinds ik steeds meer naar mijn lichaam ben gaan luisteren én ik daar ook naar handel, kan ik volop én zonder schuldgevoel genieten van eten. En dus ook van een gevulde koek, drop of chips. Zó heerlijk! Ik kan het je deze manier van communiceren met je lichaam echt aanraden.

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

De rol van geur en beelden bij eetbuien

De rol van geur en beelden bij eetbuien

Het is zaterdagochtend. Je loopt door de winkelstraat en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken brood en koekjes. De bakker heeft zijn best gedaan, want het ruikt zalig. Je staat even stil voor de etalage. Het ziet er ook nog eens verrukkelijk uit!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin