Home » Blog » Eetbuien en emotie-eten » Krijg inzicht in je (vr)eetpatroon met spiegelen
spiegelen

Krijg inzicht in je (vr)eetpatroon met spiegelen

door | 24 mrt, 2022 | Eetbuien en emotie-eten

Onlangs nam ik een wel heel bijzondere podcastaflevering op, want ik ging in gesprek met spiegelcoach Marian van Tour! Marian is een heel inspirerende vrouw die het spiegelen tot haar 2e natuur heeft verheven en hiermee ook anderen helpt.

Spiegelen is een enorm krachtige tool waarmee je veel inzicht krijgt in jezelf. Waarom je doet wat je doet, waarom je reageert zoals je reageert, waarom je je op een bepaalde manier gedraagt.
Als je open staat om op andere wijze naar jezelf en je (vr)eetpatroon te kijken, dan kan ik alleen maar zeggen: lees zeker verder of luister hier de podcastaflevering die mij geïnspireerd heeft om dit blog te schrijven.

 

Wat is spiegelen eigenlijk?

Volgens de het woordenboek betekent spiegelen “licht weerkaatsen” of “een voorbeeld aan iemand nemen”. Bij het spiegelen zoals Marian dat in haar sessies gebruikt, is dat eigenlijk ook zo. Als je in de spiegel kijkt, kaatst die terug hoe je eruit ziet. Het spiegelbeeld heeft geen eigen waarde. Jouw spiegelbeeld geeft alleen de reflectie weer van hoe je op dat moment bent.
Bij het spiegelen wordt op die manier ook gekeken naar de mensen om je heen. Je gaat er dan vanuit dat alles wat je in een ander opmerkt de reflectie is van wat je zelf uitzendt.

 

De ander houdt jou een spiegel voor

Laat ik een voorbeeld geven die Marian ook benoemt in een van haar e-books: een cliënt van haar zei ‘Mijn man is zo negatief, hij ziet nooit de positieve kant van iets. Ik ben juist heel positief, dus dat hij mij spiegelt dat ik negatief ben, daar klopt niks van.”
Toch klopte de spiegel wel, want de mannelijke partner staat voor je daadkracht. Deze cliënt was dus negatief in haar doen en laten. Ze bekeek het van de negatieve kant. Dat klopte helemaal, want deze vrouw kon veel meer dan ze dacht. Ze was grootser dan ze durfde te dromen en ze hield zichzelf klein met de negatieve overtuigingen in haar daadkracht.

Samen heeft Marian dit met deze vrouw aan kunnen pakken en is zij veel daadkrachtiger geworden. Hoe prachtig is dat?!

 

Podcastaflevering

In de podcastaflevering over spiegelen vertelt Marian meer over het spiegelen en laat zij je op een totaal andere wijze kijken naar voeding en de relatie die je daarmee hebt. Zo vertelde zij onder andere dat je moeder de spiegel is voor je fysieke lichaam. Als je kijkt naar de verbinding die je met je moeder hebt of als je terug denkt aan hoe die is geweest, dan geeft dat informatie over hoe de verbinding is met jouw lichaam. Is of was jouw moeder heel dominant, dan is je lichaam heel belangrijk voor je en (te) sterk aanwezig in je leven. Is of was je moeder juist heel afwezig dan kun je er vanuit gaan dat de verbinding met je lichaam nog niet optimaal is.

Daarnaast is de mate waarin jouw moeder van zichzelf houdt/ hield en of ze van jou houdt/ hield van belang. Dat geeft ook aan hoe de verbinding is met het lichaam en hoe je hierdoor wordt ondersteund. Heeft jouw moeder zichzelf of jou weinig liefde gegeven, dan zou dat weleens een groter effect hebben kunnen hebben op hoe jij nu met eten en je lichaam om gaat dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Interessant nietwaar?

Ik raad je zeker aan om de gehele aflevering te luisteren. Je gaat zoveel inzichten krijgen waardoor je je meer bewust wordt van waarom je (veel) meer eet dan je wilt of waarom je dingen eet die je niet zou willen eten.

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin