Home » Blog » Eetbuien en emotie-eten » Je bent geen emotie-eter, je doet emotie-eten
je bent geen emotie eter je doet emotie eten

Je bent geen emotie-eter, je doet emotie-eten

door | 19 sep, 2021 | Eetbuien en emotie-eten

Huh? Ze keek me even heel verbaasd aan en ik voelde haar verwarring door het beeldscherm heen. Tijdens de gratis inzichtensessie die Marijke had aangevraagd, vertelde ik haar dat ze geen emotie-eter is. Met grote ogen staarde ze me aan. Die zin kwam bij haar binnen, dat was aan alles te zien, maar het spreekwoordelijke kwartje viel nog niet. Ze wilde ook geen emotie-eter zijn, maar dat was toch wel zo?

Al 15 jaar een emotie-eter

Marijke was, naar eigen zeggen, al meer dan 15 jaar een echte emotie-eter en nu verkondigde ik zomaar aan dat ze dat niet was. Dat kon ze toch niet helemaal snappen.  “Ja maar”, zei ze, “ik eet altijd als ik me alleen voel of verdrietig. Ik doe dat al jaren. Dan ben ik toch gewoon een emotie-eter”?

Zonder dat ze zich er bewust van was, had ze zelf wel al het antwoord gegeven. Ze zei ‘Ik DOE dat al jaren’. En dat is ook precies wat het is. Je DOET aan emotie-eten en je DOET eetbuien, maar dat wil nog niet zeggen dat je ook een emotie-eter BENT. Zie je het verschil?

Dit verschil begrijpen, brengt je zo’n shift!

Als je dit verschil snapt, dan kun je zo’n enorme shift maken. Op het moment dat je denkt dat je een emotie-eter bént, dan is het heel lastig om daar vanaf te komen. Als je je namelijk met iets hebt geïdentificeerd, dus dat je iets bént, dan kun je niet zomaar iets anders zíjn. Maar als je iets dóet, dan kun je ook iets anders doen… Als je deze shift in je denken kunt maken, dan zet je een mega belangrijke stap om het emotie-eten dat je doet, achter je te laten.

Ik wil helemaal geen emotie-eter zijn

Ook Marijke had zich volledige geïdentificeerd met het zijn van een emotie-eter. Haar overtuiging dat ze een echte emotie-eter was, was zo sterk geworden dat ze zichzelf er al helemaal bij had neergelegd dat ze er nooit meer vanaf zou kunnen komen. Het hoorde gewoon bij haar. Dat was wat ze zei. Terwijl ze aan de andere kant helemaal geen emotie-eter wilde zijn….

Ik hoef dus niet mijn hele leven een emotie-eter te zijn?

Maar je hoeft ook helemaal niet een emotie-eter te zijn! Ik legde haar het verschil uit tussen iets zijn of iets doen en ze begon steeds sneller met haar hoofd te knikken. Ja, ze begreep het! ‘Ik wil ook helemaal geen emotie-eter zijn, ik wil er vanaf’, zei ze met een diepe zucht. Het kwartje was gevallen. Ze werd er zelfs een beetje emotioneel van: “Ik dacht echt dat ik hier heel mijn leven mee had moeten omgaan, dat ik er nooit van af zou komen. Maar nu je me dit hebt uitgelegd, denk ik dat er ook voor mij hoop is om er vanaf te komen. Ik ga ervoor!”.

Voor mij zijn dit altijd een van de mooiste momenten tijdens een inzichtensessie. De opluchting die ik dan zie, doet me zoveel. Net als het inzicht dat er een oplossing is én de bereidheid om er helemaal voor te gaan.

Wat ga jij doen met dit inzicht?

En ook jij bént géén emotie-eter, je dóet emotie-eten. En met dat inzicht kun je de eerste stappen gaan zetten om ook iets anders te doen. Maak alsjeblieft deze mind shift. Je bent het verdorie waard!

Wil je hierover trouwens even sparren? Ik houd wekelijks ruimte in mijn agenda vrij voor gratis inzichtensessies. Interesse? Vraag er één aan via deze link.

 

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin