Home » Blog » Eetbuien en emotie-eten » Hoe vul ik mijn innerlijke leegte op?
Hoe vul ik mijn innerlijke leegte op

Hoe vul ik mijn innerlijke leegte op?

door | 31 mei, 2022 | Eetbuien en emotie-eten

Je voelt je leeg van binnen. Je weet niet precies wat er aan de hand is, maar je voelt zo’n knagend gevoel van binnen. Het is ook een soort onrust. Maar vooral voelt het heel erg leeg. Je staat al op om naar de kast te lopen en wat te snoepen te pakken. Dat is zo’n automatisme geworden. Je voelt je niet happy en dan ga je eten…

Maar wat als er ook een andere oplossing is? Wat nu, als je anders naar dat lege, onrustige gevoel in je lichaam gaat kijken? Waar komt dat lege gevoel vandaan? Hoe komt het dat je je zo onrustig voelt?

Word je bewust wat de oorzaak is van die innerlijke leegte

Ik sprak gisteren een moeder van wie de kinderen in korte tijd uit huis zijn gegaan. Zij voelt letterlijk en figuurlijk de leegte in huis en in zichzelf omdat haar kinderen haar nu veel minder nodig hebben. Dat is natuurlijk een enorme omschakeling! En als je je daar niet bewust van bent en je voelt je van binnen leeg, dan is de kans groot dat je dan gaat snaaien. Vooral ook als je daarnaast bezig bent met afvallen. Veel vrouwen eten dan overdag te weinig, waardoor ze ’s avonds extra de leegte in zichzelf voelen. De leegte van kinderen die uit huis zijn alsook de leegte van te weinig eten.

Wat de reden ook is….

Je kunt natuurlijk ook om andere redenen jezelf leeg of eenzaam voelen van binnen. Je voelt je niet begrepen. Je werkt op momenten dat vriendinnen vrij zijn en omgekeerd, waardoor je ze minder ziet. Iemand in je omgeving is onlangs overleden. Of je merkt dus dat je kinderen je steeds minder nodig hebben – en daar hoeven ze heus nog niet het huis voor uit te zijn.
Wat de reden ook is, je kunt deze leegte beter opvullen met iets doen wat je leuk vindt dan met gesnaai. Toch?!

Andere oplossing dan eten om je innerlijke leegte te vullen

Ik vind het in ieder geval belangrijk dat je die dingen doet waar je blij van wordt, die je een goed gevoel geven. Want als je lekker in je vel zit, dan is de noodzaak om te gaan snaaien ook veel minder aanwezig. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat je een doel hebt in je leven. Iets waar je vervulling uit haalt. Voor veel vrouwen is dat het opvoeden van hun kinderen. Dat is oké hoor, helemaal prima. Maar wees je er wel van bewust dat je hier je identiteit niet aan op hangt. Want je kinderen hebben je steeds minder nodig, dat is een gegeven. En als dat stuk dan wegvalt, dan val je in een gat en ervaar je dus die innerlijke leegte.

Laat Human Design je helpen om je innerlijke leegte op te vullen

Als ik tijdens mijn coachgesprekken merk dat iemand innerlijke leegte ervaart, dan zet ik altijd Human Design in. Human Design geeft je namelijk inzichten en kan je daardoor helpen om erachter te komen wat jouw doel is in dit leven. Waarvoor ben je hier op aarde gekomen? Wat heb je hier te doen? Erg interessant om dat te ontdekken en daar mee te gaan spelen. Want hoe heerlijk is het als je die innerlijke leegte kunt opvullen met zingeving, met een echt doel in plaats van het weg te (vr)eten?

Weer lekker in je vel

Mocht zingeving en het hebben van een doel voor jou als ‘te groots’ klinken, weet dan dat het het allerbelangrijkste is om lekker in je vel te zitten. En dat bereik je vooral om juist díe dingen te doen waar je hart een sprongetje van maakt en je ogen van gaan glimmen. Dussss… ga eens bij jezelf na, wat is dat voor jou? Op welke manier kun jij jouw innerlijke leegte opvullen? Leuk als je dat hieronder laat weten in de comments! Je inspireert hier vast en zeker ook een ander weer mee.

Meer weten?

Ben je trouwens benieuwd naar Human Design? Lees dan hier even verder, dan vertel ik je er meer over.

En de podcastaflevering die ik over dit onderwerp heb opgenomen, beluister je via deze link

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin