Home » Blog » Eetbuien en emotie-eten » Gun jezelf het proces om van emotie-eten af te komen
gun jezelf het proces

Gun jezelf het proces om van emotie-eten af te komen

door | 19 jan, 2022 | Eetbuien en emotie-eten

Je bent het helemaal zat! Voor de zoveelste keer zit je met je hand in de chipszak. Je snapt jezelf totaal niet, want je had je toch voorgenomen dit niet meer te doen? Je had toch met jezelf afgesproken dat als een zak chips dicht in de kast ligt, dat deze ook dicht blijft. En nu zie je door de laatste paar chips kruimels heen toch weer de bodem van de zak… Hoe kan dat toch elke keer? Je was zo goed op weg!

 

Gun jij jezelf het proces wel?

Het is wel duidelijk dat je graag van je eetbuien af wilt en dat je op een andere manier met je emoties om wilt gaan. Ik weet dat je daar ook veel voor over hebt, maar heb je je weleens afgevraagd of jij jezelf daarin wel het proces gunt?

Gun jij jezelf wel de tijd om met je emoties om te leren gaan? Gun jij jezelf de energie en de kracht die nodig is om een eetbuivrij leven te creëren?

 

Het moet allemaal snel snel

We leven in een snelle maatschappij. Heel veel (misschien wel alle?) marketing en reclame is er op gericht om zo snel mogelijk geluk te creëren, om zo snel mogelijk voldoening te ervaren. Helemaal in de dieetindustrie, waar de crash diëten je om de oren vliegen om maar zo snel mogelijk zoveel mogelijk gewicht te verliezen. Dus ik snap het wat dat aan gaat ook wel. Ik snap dat je van buitenaf aangespoord wordt om snel resultaat te willen behalen. Maar is dat ook reeel? Of zit er misschien ergens een kern van waarheid in om jezelf het proces te gunnen?

 

Je hebt jezelf een strategie aangeleerd

Grote kans dat jij jaren geleden een strategie hebt ontwikkeld waarbij je tijdens pijn, verdriet of bijvoorbeeld eenzaamheid bent gaan eten. Dat heb je niet per se bewust gedaan, dat is gewoon gebeurd. En op een of andere manier voelde je je beter nadat je had gegeten. Je voelde minder pijn, je voelde minder verdriet of de leegte van eenzaamheid werd door de chocolade of zoete koekjes opgevuld. Dat heeft je toen gediend, alleen dient het je nu niet meer. En daarom wil je er ook graag vanaf.

Gemakshalve vergeet je even dat je deze strategie jarenlang hebt toegepast en dat het dus wellicht niet zomaar 1-2-3 is opgelost…

 

Neem de tijd en gun jezelf het proces

En dat is wat ik bedoel met jezelf het proces te gunnen. Neem de tijd om een ander voedingspatroon aan te leren. Neem de tijd om met je emoties om te gaan. Steek er energie in je gedachten te veranderen en aan je mindset te werken. Gun jezelf om fouten te maken en om af en toe weer in die vreetvalkuil te tuinen. Dat is oké. Het creëren van een eetbuivrij leven is een proces van vallen en opstaan. Een proces waar tijd, energie en kracht in gaat zitten. Neem daar dan ook de tijd voor. Gun jezelf het proces hierin.

 

Als dat nog lastig voor je is

Ik kan me heel goed voorstellen dat het (nog) lastig is voor je. Weet dan dat er hulp voor je beschikbaar is! Vertel bijvoorbeeld een goede vriendin over je struggles. Zij wil je vast en zeker een luisterend oor geven.

Ook ik help je hier graag bij. Vooral om dat ik weet hoe heerlijk bevrijdend het voelt als je van je eetbuien verlost bent. Vind je het (nog) spannend of moeilijk om over jouw eetbuien te praten? Dan is het gratis e-book ‘De do’s & don’ts om ook een ex-emotie eter te worden’ echt iets voor jou! Inclusief 8 stappenplan waar je vandaag nog mee aan de slag kunt gaan.

Doen hoor! Je bent het verdorie waard! 🤍

P.S. Ik heb hier trouwens ook een podcast over opgenomen. Luisteren? Klik dan op deze link

 

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

Hoe zoet ben jij voor jezelf?

Hoe zoet ben jij voor jezelf?

Heb jij je dat weleens afgevraagd? Hoe zoet jij bent voor jezelf? Ik bedoel, de meeste vrouwen die ik spreek vinden dat ze van alles moeten. Is het niet van zichzelf dan is het wel dat ze denken dat andere mensen dingen van ze verwachten…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin