Home » Blog » Eetbuien en emotie-eten » Dit houdt je tegen om van je eetbuien af te komen
Dit houdt je tegen om van je eetbuien af te komen

Dit houdt je tegen om van je eetbuien af te komen

door | 29 nov, 2021 | Eetbuien en emotie-eten

Er zijn een aantal factoren die meespelen waardoor jij niet van je eetbuien af kunt komen. En een van die factoren zag ik afgelopen weekend in een quote op mijn Happinez scheurkalender voorbij komen:

“Alle pijn en lijden zijn een maatstaf voor je weerstand tegen verandering”.

Het is er echt zo’n eentje die je even op je in mag laten werken, vind je ook niet? Gelukkig staat er op de achterkant van het papiertje ook verdere uitleg bij. Dat vind ik altijd wel fijn, dan snap ik het wat beter 😉

Verslaafd aan pijn?

En zo las ik dus dat we op sommige momenten in het leven verslaafd kunnen zijn aan pijn. Maar waarom zou je verslaafd willen zijn aan pijn, vraag je je nu misschien af? 
Nou, omdat we het onbekende vaak erger vinden. We ervaren liever pijn dan het niet-weten

Liever pijn dan van je eetbuien af komen

Klinkt dat raar voor je? Toen ik het las, dacht ik ook eerst ‘huh?’ hoor! Maar daarna snapte ik het en zag ik er zelfs een link in naar de eetbuien die ik jarenlang heb gehad.
Die eetbuien deden me pijn, heel veel pijn. Ik voelde ook enorm veel schaamte. Ik schaamde me echt kapot als ik me weer eens had volgevreten en de lege verpakkingen onderin de vuilnisbak verstopte. Die schaamte deed zeer.

Maar veranderen? Dat zag ik ook niet zo snel gebeuren… Want ja, wat zou er gebeuren als ik de emoties die ik weg at, toe zou laten. Ik geloofde er heilig in dat de hel dan los zou barsten. Dus bleef ik zitten waar ik zat. Dan maar liever die pijn en schaamte ervaren…

Weerstand tegen veranderen

Maar weet je, verandering zit ingebakken in het leven. Het leven staat tenslotte uit groei en uitbreiding. Dat is wat het is. Dat is in mijn leven zo. En ook in jouw leven. Het is dan ook niet de verandering zelf die pijn doet, maar je weerstand tegen die verandering.

Als je dat kunt inzien, dat het dus om je weerstand gaat, dan kun je met die weerstand aan de slag gaan en geef je jezelf de mogelijkheid om te veranderen.

Welke weerstand voel jij momenteel? Wat is het dat je tegenhoudt om niet met je eetbuien aan de slag te gaan?

Eetbuivrij zijn is zo’n verademing

Ik weet uit eigen ervaring én van de ervaringen van mijn klanten, dat het een enorme bevrijding is als je eenmaal eetbuivrij bent. De rust die je dan weer ervaart is heerlijk! Zoveel heerlijker dan de eerste paar happen van een eetbui. Jij weet hoe verrukkelijk die eerste paar happen zijn, dus kun je nagaan hoe fantastisch die rust is als je geen eetbuien meer hebt. Als je helemaal van je eetbuien af bent….

Ik snap ook heel goed dat het echt nog wel spannend voor je kan zijn hoor. Is het voor mij ook weggelegd om eetbuivrij door het leven te gaan? Kan ik het wel? Ben ik daar wel sterk genoeg voor?

Zomaar wat vragen die bij je op kunnen komen.

Je staat er niet alleen voor!

Weet in ieder geval dat je er niet alleen voor staat. Ik help je er heel graag bij. Omdat ik jou ook zo graag een eetbuivrij leven gun, omdat ik geloof dat je het (verdorie!) waard bent en omdat ik weet dat als ik het kan, jij het ook kunt!

Wat je nu kunt doen om van je eetbuien af te komen

Als je zelf aan de slag wilt, dan kun je heel goed uit de voeten met het 8 stappenplan uit mijn gratis e-book.

Maarrrr… deze week openen ook weer de deuren voor Feelings&Food! Een uniek online programma waarin ik jou 3 maanden lang elke week stap voor stap begeleid op weg naar een eetbuivrij leven.

Deze training is uniek omdat Human Design hier onderdeel van is. Human Design is echt een fantastische tool om jezelf beter te leren kennen. Je leert wat je (eetbui)valkuilen zijn en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Ook laat ik je zien op welke manier je het beste kunt eten (het gaat er namelijk niet altijd om wát je eet, maar vooral ook hóe je eet).
Uiteraard duiken we deze training ook in je mindset, emoties en patronen.

Lees hier meer over Feelings&Food en kom erachter of dit traject ook iets voor jou is!

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin