Home » Blog » Eetbuien en emotie-eten » Chocolade is gewoon sterker dan ik ben
Chocolade is gewoon sterker dan ik

Chocolade is gewoon sterker dan ik ben

door | 14 dec, 2021 | Eetbuien en emotie-eten

Zal je wel… of zal je niet…
Je weet dat er nog een reep chocolade ligt. Neem je die of laat je het liggen? Je hebt echt het gevoel dat de chocolade sterker is dan jij!
Er is een gevecht in je hoofd gaande van hier tot Tokyo! Je weet dat je ze beter kunt laten liggen, maar het lijkt wel of ze je heel hard roepen: ‘Joehoe, hier ben ik! Neem me nou toch! Nee, niet een stukje, gewoon de hele reep! Want ik ben zoooo lekker’.

 

En toen was de chocolade inderdaad sterker dan jij

Dan gaat het opeens heel snel, want voordat je er erg in hebt, heb je de hele reep achter je kiezen zitten. Is die nu echt helemaal op? Je kijkt nog eens verbaasd naar het lege omhulsel, ja het is inderdaad allemaal op. Je kunt het bijna niet geloven en je denkt: “Zie je wel, dat de chocolade sterker is dan ik….”

 

Je had het je nog zó voorgenomen!

Je had het je vanmorgen nog zo voorgenomen om niet te gaan snoepen vandaag. Afgelopen dagen was dat ook al niet gelukt, dus vandaag moest en zou het wel lukken. Vastbesloten was je. En toch was ook vandaag de chocolade weer sterker dan jij….

Is dat echt zo? Is chocolade (of koek, of chips of ijs, of …) echt sterker dan jij bent? Geloof jij dat?

 

Geheimpje

Laat ik je een geheimpje verklappen. Als jij gelooft dat chocoalde of ander soort comfortfood sterker zijn dan jij bent, dan is dat ook zo. Dan ga je dat ook echt zo zien.

Maar wat als… je nu eens iets anders gaat geloven? Wat ga je dan zien? Wat gebeurt er dan? Neem hier even de tijd voor om over na te denken. En stel jezelf de vraag wat gaat er gebeuren als ik ga geloven dat ík sterker ben dan chocolade? Nou? Ik geloof er 100% in dat als je op deze manier naar chocolade (maar vooral naar jezelf!!) kunt gaan kijken, dat dat nu al een stuk lichter voelt.

 

Zet de ‘ik ben sterker’ knop om

Voor sommige emotie-eters is dit dé knop die omgezet dient te worden en zodra dat gebeurt, gaan ze als een speer met het creëren van hun eetbuivrije leven. Voor jou ook?
Voor andere emotie-eters is dit inzicht het begin van een traject waarin ze leren wat ze nog meer kunnen doen.
Dan heb je ook nog de groep waarbij de eetbuien vooral een lichamelijke oorzaak hebben.

Allemaal hebben ze een andere aanpak nodig. Er is dan ook geen one-size fits all model om van je eetbuien af te komen, als je het mij vraagt. Wat ik wel als overeenkomst zie, is dat je er iets voor mag doen. En daar heb ik vandaag ook een podcastaflevering over opgenomen. Je luistert hem via deze link

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, ex-emotie eter en Human Design liefhebber weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om je weer vrij te voelen in je lijf. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Ik geef je liefdevolle duwtjes in de rug om stappen te zetten, maar ook stevige schoppen onder je kont waar nodig. Zodat jij weer grip op je voeding krijgt!

Of laten we het samen doen!

 

Je bent het verdorie waard!

Gerelateerde artikelen

Zo kun je eetbuien voorkomen

Zo kun je eetbuien voorkomen

Kun jij, net als ik, ook zo enorm genieten van een zak chips, een reep chocolade of hand drop? Maar weet je ook dat je je veel fijner en gelukkiger voelt als je dit allemaal links laat liggen?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin